SABNOR Tuzlanskog kantona, Udruženje antifašista i boraca NOR-a Lukavac i općina Lukavac obilježili su sinoć akademijom u Lukavcu 74. godišnjicu Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Na akademiji su učestvovali brojni gosti, poštovaoci antifašističkih vrijednosti, premijer Tuzlanskog kantona, Bego Gutić, načelnik općine Lukavac, Edin Delić, članovi kulturno-umjetničkih društava sa područja općine Lukavac i glumci Narodnog pozorišta Tuzla.

Akademija je otvorena obraćanjem Drage Nikolića koji je ispred organizotora pozdravio prisutne goste i uputio čestitku povodom Dana državnosti BiH.

Svečana akademija nastavljena je izlaganjem prigodnog referata načelnika općine Lukavac, Edina Delića koji istakao važnost obilježavanja Dana državnosti BiH.

Okupljenim antifašistima se obratio premijer Tuzlanskog kantona, Bego Gutić koji je istakao da mu je izuzetna čast i privilegija da ispred Vlade TK učestvuje na Svečanoj akedmiji povodom obilježavanja Dana državnosti BiH.

Akademiju su svojim izvedbama uveličali članovi Narodnog pozorišta Tuzla koji su izveli scensku igru “O bosni riječ”, zatim članovi Vokalnog ansambla Doboščanke sa pjesmama “Bosno moja divna mila” i “Nema bujruma” te članovi KUD Rudari i KUD Ozren Krtova.

Ranije, članovi SABNOR-a TK i Udruženja boraca NOR-a Lukavac položili su cvijeće na Spomen obilježju Macan Marija u Lukavcu, Centralnom spomen obilježju Lukavac i bisti Josipa Broza Tita.

Komentari