U Lukavcu je povodom Dana grada Lukavac u velikoj sali JU Centar za kulturu Lukavac sa prigodnim programom održana svečana akademija.

 

Svečanoj akademiji prethodilo je polaganje cvijeća na Spomen kosturnicu, Spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici i Centralno spomen obilježje čime su uz fatihu ili minutu šutnje delegacije boračkih organizacija, izvršne i zakonodavne vlasti, društvenog i političkog života odale počast šehidima i poginulim borcima.

Svečanu akademiju su svojim prisustvom uveličale delegacije Vlade Tuzlanskog kantona, izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, pripadnika policijske uprave, predstavnika boračkih organizacija grada Lukavac, predstavnika vjerskog, društvenog, privrednog, javnog i političkog života grada Lukavac i Tuzlanskog kantona i brojni građani grada Lukavac, kao i gosti iz prijateljskih gradova Velenja i Pljevalja.

U sklopu svečane akademije upriličen je prigodan kulturno-zabavni program, prigodan referat Gradonačelnika dr.sc. Edina Delića i Predsjedavajućeg Gradskog vijeća Lukavac Suada Salibašića, te obraćanje Premijera Vlade Tuzlanskog kantona gosp. Irfana Halilagića.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Lukavac gosp. Suad Salibašić i Gradonačelnik dr.sc. Edin Delić su ovom prilikom dobitnicima uručili priznanja i odlikovanja grada Lukavac.

Na današnjoj svečanoj akademiji uručene su nagrade i zahvalnice učenicima generacije tri srednje i osam osnovnih škola.

Septembarski dani grada Lukavac obilježeni su nizom aktivnosti sportskog, edukativnog, umjetničkog, kulturnog i zabavnog karaktera u periodu od 10.09.2022. godine a aktivnosti se završavaju 18.09.2022. godine.

Komentari