SRD Smuđ je na jezeru Modrac 24. 09. 2017. godine uspješno organizovao sada već tradicionalno takmičenje u lovu ribe na vještački mamac „Štukijada 2“.

Na Štukijadi dva je učestvovao 41 ribič iz Banovića, Tuzle, Doboja, Bijeljine, Doboj juga, Modriče, Žepča te ribiči sa Lukavačke Općine.

SRD Smuđ je na jezeru Modrac 24. 09. 2017. godine uspješno organizovao sada već tradicionalno takmičenje u lovu ribe na vještački mamac „Štukijada 2“. Na Štukijadi dva je učestvovao 41 ribič iz Banovića, Tuzle, Doboja, Bijeljine, Doboj juga, Modriče, Žepča te ribiči sa Lukavačke Općine.

Takmičenje je održano na dvije lokacije ribolovna staza Poljice u jutarnjim satima te ribolovna staza Prokosovići u poslepodnevnim satima. Ove godine tekmičenje je bilo bogato ulovom i uhvaćeno je 15 štuka, 10 koštra i  1 bucov, a bitno je i navesti da je 50 posto učesnika uhvatilo barem jednu ribu.

Posebnu atrakciju predstavljalo je prebacivanje svih učesnika, njih preko 50 sa čamcima preko jezera Modrac na ribolovnu stazu Poljice i nazad na ribolovnu stazu Prokosovici. Takođe bitno je napomenuti da je gastro ponuda bila na zavidnom nivou, lovačka sekcija „Baki“ lovačkog udruženja „Svatovac“ je spremila lovački gulaš, Čika Miladin je spremio tradicionalni Miladinov grah, a SRD Smuđ je spremio riblji gulaš za sve učesnike i posjetioce takmičenja, te im se ovim putem zahvaljujemo.

Ove godine UO SRD Smuđ Lukavac je odlučio da Štukijada postane takmičenje koje će se svake godine održavati zadnje nedjelje u septembru kako bi SRD Smuđ Lukavac doprinijeo obilježavanje dana Općine Lukavac i razvoju turizma na Općini Lukavac. Ovom prilikom bih se zahvalio i našim sponzorima, koji su prepoznali važnost jedne ovakve manifestacije na jezeru Modrac i pomogli nam da se manifestacija održi i da od sledeće godine postane nezaobilazna stanica regionalnih varaličaraca.

Nagrade su osvojili i finansirali:

1. Mjesto – Mirza Gutić – Štuka_1630 g – sponzor nagrade Općina Lukavac

2. Mjesto – Armin Hrvić – Dvije štuke_1150 g – sponzor nagrade Općina Lukavac

3. Mjesto – Draženko Vujanović – Štuka_1000 g – sponzor nagrade ribarska radnja „Ribarska priča“ Najveća riba – Mirza Gutić – Štuka_1630 g – sponzori nagrade Općina Lukavac i SRD „Smuđ“ Najstariji učesnik – Sead Klementić – sponzor nagrade SRD „Smuđ“ Lukavac Najmlađi učesnik – Amar Aljić – sponzor nagrade SRD „Smuđ“ Lukavac

Treba napomenuti da su uručeni poklon paketi  sponzora SRD Smuđ: Ruba Vobleri, Brada Vobleri i Eka Killer kopče, a svi učesnici „Štukijade 2“ su dobili po 3 varalice od Carpologije BiH.

Komentari