U domaćinskoj i opuštenoj atmosferi u subotu je  održana promocija pete knjige autorice Anđelke Spasojević.

Na promociji knjige “Iskra u pepelu” govorili su recenzenti Mihad Sakić, prof. i Mevlida Iljazagić, književnica. U uvodnom dijelu autorica je posjetiocima ukratko ispričala svoju životnu priču i kako je krenula sa pisanjem pjesama.

Najavila je i svoju novu knjigu koja je u pripremi i upućene su pozitivne kritike na račun izdavača KUD ‘Gajret’ Puračić i štamparske kuće INDA d.o.o. Lukavac, a autorica je posebno istakla saradnju i pomoć od strane Grupe Lucido.

Nakon uvodnog dijela gosti su pažljivo slušali stihove koji su u ovom prirodnom ambijentu imali poseban uticaj na posjetioce.

Prema riječima promotora knijg prof.Mihada Sakića njeni stihovi  ne mogu dati odgovor zašto Andjelka stvara poeziju. Kako ističe prof.Sakić nedavno mu je ova pjesnikinja ispičala svoju poetsku tajnu.

Pjesnikinja u svojim pjesmama opisuje i svoje i jade ljubavne nekih drugih ljudi koji pišu pjesme.

Rečenica, “Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem” potvrđuje da Anđelka sa ovom knjigom potvrđuje da izrasta u stabilnu i cijenjenu pjesnikinju , što iskazuje i u stihovima svojih pjesama .

Posjetioci su mogli tokom promocije ubrati i koju šljivu ili krušku koju je Anđelka uzgojila na svom imanju.

Nakon zvaničnog dijela promocije gosti su se uz dobro raspoloženje i smijeh družili sa autoricom i uživali u gostoprimstvu koje je karakteristično za ove krajeve.

Promocija Anđelike knjige je pored kulturnog imala i turistički značaj jer je posjetiocima, koji su došli čak iz inostranstva, predstavljena i narodna nošnja, gastro ponuda i običaji ovog podneblja.

Fotografije sa promocije možete pogledati na Facebook stranici Grupa Lucido

Komentari