U organizaciji OO SDP BiH Lukavac, u ponedjeljak u velikoj sali Doma kulture Lukavac održana je promocija knjige „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ autora Denisa Bećirovića. 

Knjiga jasno pokazuje državnički karakter ukupne djelatnosti autora Denisa Bećirovića za očuvanje cjelovitosti i samostalnosti Bosne i Hercegovine kao i za njenu demokratizaciju i ostvarenje ravnopravnosti svih njenih građana. Kako ističe autor knjige, dužnosnicima mora biti čast da služe Bosni i Hercegovini, jednoj od najstarijih država u Evropi, državi koja je još na zasijedanjima ZAVNOBIH-a kao temeljni princip odredila potpunu jednakost svih građana pred Zakonom.

Načelnik Općine Lukavac dr.sc. Edin Delić je, prilikom predstavljanja kandidata za člana Predsjedništva dr. Denisa Bećirovića, iskoristio priliku da otvori kampanju SDP BiH Lukavac za predstojeće Opće izbore 2018.godine. Tom prilikom predstavio je i TIM SDP BiH Lukavac. Tim za pobjedu.

OO SDP BiH Lukavac predstavila je ovo izvanredno djelo našoj javnosti ali i predstavila kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim općim izborima, koji je u svojoj dosadašnjoj praksi bio u stanju živjeti i raditi u skladu sa načelima koja su prezentirana u ovoj knjizi, koji je u stanju napisati ovako dobro djelo i koji je učinio čast građanima Lukavca svojim dolaskom i predstavljanjem svoje knjige.

Građani općine Lukavac su svojim masovnim prisustvom uveličali ovaj značajan događaj i u prepunoj sali u pozitivnoj i optimističnoj atmosferi upoznali autora.

Komentari