Utorak, 27. marta 2018. godine učenici Mješovite srednje škole Lukavac Nezirović Ena, Hasanović Asja, Akeljić Dženita, Murselović Ajla, Iljazagić Haris i Okičić Aljo uz vodstvo pedagogice Sakić Aldijane prezentovali su projekat pod nazivom „Multietnička zajednica je moj dom! Lukavac kroz vrijeme multietničan.

-Naši učenici kroz ovaj projekat prikazali su općinu Lukavac kroz vrijeme i pokazali da jedna tanka linija nas dijeli od multietničnosti. Ovom prilikom ispred Mješovite srednje škole Lukavac zahvalili bismo se svim učenicima i profesorima koji su se odazvali i dali doprinos u ovom projektu. Također posebno bismo se zahvalili i našim specijalnim gostima, organizatorima ovog projekta Karijašević Umi i Ćuskić Mirjani što su dodatno upotpunili ovu prezentaciju. Zahvaljujemo se i ostalim gostima među kojima je bio i načelnik općine Lukavac, Edin Delić koji se obratio prisutnima na kraju prezentacije, kaže Aldijana Sakić.

Pedagogica Aldijana, na kraju je istakla da ovaj projekat ne bi ni postojao bez podrške Helsinškog komiteta i odbora za ljudska prava koji su uputili poziv i upriličili divno druženje u Bijeljini kroz radionicu i finansirali kompletan projekat.

 

Komentari