U organizaciji grupe zaljubljenika u sport u subotu je prostorijama JU Centar za kulturu i sport održana osnivačka Skupština MNK Lukavac čime je Lukavac postao bogatiji za još jedan sportski kolektiv.

Ideja o osnivanju MNK Lukavac, prema riječima osnivača potiče već duže vrijeme, a sada kada su stekli određeni uslovi, započela je realizacija projekta.

Skupština je za predsjednika UO MNK Lukavac izabrala Ernesa Prelića, dok će funkciju podpredsjednika obavljati Mirza Bašić.

-Grupa ljudi koja je okupljena oko MNK Lukavac već dugi niz je nastupala na raznoraznim malonogometnim turnirima gdje smo ostvarili respektabilni rezultati, posebno jer na tim turnirima nastupaju najbolju futsaleri iz Bosne i Hercegovine, ali i regije. Respektabilni rezultati, koje smo ranije ostvarivali, motivirali su nas da pokrenemo osnivanje malonogometnog kluba u Lukavcu. Ranije smo odustajali od te ideje jer smo smatrali da osnivanje takvog kluba ne bi bilo dugog vijeka, ali sada kada smo obezbjedili neke objektivne uslove za funkcionisanje malonogometnog kluba, tako da smo krenuli u osnivanje, kazao je za Lukavacki.ba, Mirza Bašić, podpredsjednik UO MNK Lukavac.

Bašić je dodao da će se igrački kadar MNK Lukavac, koji bi svoje takmičenje trebao započeti već naredne sezone, uglavnom činiti futsaleri koji su nastupali za MNK Nedžad Džinić Nečko, koji je napravio zapažene rezultate na malonogometnim turnirima.

Opširnije u video prilogu na YouTube kanalu portala Lukavački.

Komentari