Koordinacija boračkih udruženja općine Lukavac i MZ Devetak u subotu su upriličili i posljednju manifestaciju vezanu za obilježavanje Majskih dana otpora.

Povodom 24. godišnjice oslobađanja kote Trepale – Skresci u subotu je organizovano druženje boraca Armije BiH na lokalitetu Kamen u Devetaku.

Bogat program obilježavanja ovog vrlo značajnog datuma iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata započeo je u 10:00h okupljanjem boraca ispred TC Omega Lukavac nakon čega je kolona krenula na lokalitet Kamen – Devetak.

Pored marša na Trepale-Skresce, prigodnog obraćanja i polaganja cvijeća na spomen obilježje svim palim u ovoj značajnoj vojnoj akciji, organizovan je i kulturno-zabavni program u kome su pored domaćina KUD-a Devetak i Udruženja žena Devetak učešće uzeli i učenici osnovnih škola iz Gnojnice i Devetaka.

Ove godine su prisutni mogli uživati u potpuno novom ambijentu, izletištu Kamen koje su uz podršku Općine Lukavac i Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića uredili aktivisti Asocijacije mladih Devetak na mjestu gdje je bila divlja deponija, a svoj program su učesnici mogli izvoditi na bini koju su mještani Devetaka napravili u svrhu ove manifestacije.

Druženje boraca nastavljeno je do kasnih poslijepodnevnih sati.

Komentari