U prostorijama JU Javna biblioteka Lukavac, u prisustvu rodbine, brojnih prijatelja, kolega i saradnika, danas je održana komemoracija povodom smrti istaknutog psihologa, prof. dr. Slobodana Pavlovića.

Slobodan Pavlović rođen je 07. 04. 1937. godine. Studij psihologije završio na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, magistrirao na Medicinskom fakultetu u Tuzli i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Do 1992. godine radio kao psiholog u Koksno-hemijskom kombinatu u Lukavcu, a tokom rata i kao psiholog u Armiji BiH. Nakon 1996. godine, pa sve do penzionisanja, radio je kao psiholog na Psihijatrijskoj klinici u Tuzli. Učesnik je velikog broja naučnih i stručnih skupova psihologa, objavio preko 50 naučnih i stručnih radova. Bio je predsjednik Društva psihologa BiH, član Izvršnog odbora Društva psihologa SFRJ i član Upravnog odbora Društva psihologa FBiH u prvom sazivu.

Na komemoraciji su o liku i djelu uvaženog profesora govorili su prof. Mihad Sakić i prof. dr. Edhem Muftić. Društvo psihologa FBiH na svojoj službenoj internet stranici također se oprostilo od svog kolege rječima:

“Svi koji ga poznaju mogu samo reći da su poznavali velikog čovjeka, čovjeka toplog srca, istinskog kolegu i prijatelja”.

Pavlović je preminuo 03.04.2017. godine u Tuzli, a posljednji ispraćaj obavljen je danas u 13 sati ispred Komemorativnog centra u Tuzli.

Komentari