U velikoj sali Centra za kulturu Lukavac sinoć je održana Izborna skupština Općinskog odbora (OO) Saveza za bolju budućnost (SBB) Lukavac kojoj je prisustvovalo 190 delegata.

Ovom prilikom za predsjednika Skupštine izabran je Dževad Damadžić, a voljom delegata koji su tajno glasali, zamjenica predsjednika postala je Jasmina Džambić.

Osim predsjedavajućeg i zamjenika Skupštine, istu večer biralo se i 12 novih članova Općinskog odbora. Dvanaest novoizabranih članovi su: Esmir Čajić, Nerminka Aljukić, Halida Mahovkić, Slaven Mujčinović, Jasna Aljić, Meho Žigić, Meho Sejmenović, Goran Kapetanović, Mirza Bajrić, Sabit Bratanović, Senad Begić i Dževad Imamović.

Općinski odbor SBB Lukavac brojat će 31 člana, a od toga je u Odbor direktno ušlo četiri vijećnika u OV Lukavac, te osam predstavnika mjesnih odbora, dok će sedam njih kooptirati predsjednik Saveza. Taj broj je uvećan za dva člana gdje ulaze predsjednici foruma žena i mladih koji će biti naknadno izabrani.

Također, na Skupštini je zakazana i konstituirajuća sjednica Općinskog odbora SBB Lukavac koja će biti održana u petak s početkom u 18 sati.

Inače, prema evidenciji, OO SBB-a Lukavac broji skoro 1.200 članova.

Komentari