Nakon Izborne konferencije u Gradačcu, večeras su u Lukavcu izabrani članovi Općinske organizacije, predsjednik i Nadzorni odbor OO SDBiH Lukavac.

Nakon višemjesečnog rada na terenu i angažmana članova SDBiH Lukavac 115 prisutnih delegata izabralo je Dr. Adnana Aljukića za predsjednika OO SD BiH Lukavac.

Dr. Adnan Aljukić – predsjednik OO SD BiH Lukavac

-Pripala mi je velika čast, ali i odgovornost da predvodim Općinsku organizaciju Socijaldemokrata BiH u Lukavcu. Teška borba za svakog čovjeka, svaku mladu osobu, da ostane u našem Lukavcu, za svaki osvijetljeni sokak za svakog doktora, inženjera, radnika, seljaka, studenta i učenika započeta je 2016. godine sa načelnikom Dr. Edinom Delićem. Sloboda, jedakost, pravda i solidarnost ključna su načela koja su nas vodila u odbrani propalog pokušaja rušenja ideje moderne socijaldemokratije 2018. godine. Tada se desio narod, tada je narod odbranio svog narodnog načelnika, Dr. Edina Delića. Svi zajedno, u protekleim mjesecima bezbrojno puta obišli smo svaku mjesnu zajednicu, svako selo i zaseok. Sa svakim čovjekom sa kojim je bilo potrebno razgovarati, razgovarali smo u kancelariji, avliji na putu i gdje god je to bilo moguće. Ovakav pristup, doveo nas je do toga da imamo 1900 članova u našem Lukavcu rekao je Dr. Adnan Aljukić predsjednik OO SD BiH Lukavac te dodao su Socijaldemokrate BiH najjača organizacija lijeve orijentacije na podučju Općine Lukavac.

Izbornoj konferenciji prisustvovali su brojni gosti, a među njima bio je i predsjednik Socijaldemokrata BiH, Enver Bijedić koji se obratio prisutnim.

-Nije čudo dragi prijatelji da smo se okupili u ovolikom broju. Bez obzira na organizaciju doktora Aljukića, načelnika Delića, Jaketa, Mujića, nije čudno jer vi ovdje u Lukavcu zbilja živite socijaldemokratiju. Da ste to dokazali, spomenuto je to večeras u par navrata, a ne mogu da ne podrcrtam. Trinaestog maja prije dvije godine, ovdje ste imali jedan ispit zrelosti kada je neuspjeli pokušaj opoziva Deliću organizovan. Iako su im ljudi iz drugih opcija govorili da to ne rade, dogodio se presedan u političkom životu Bosne i Hercegovine. Nikad, niko u BiH nije osvojio kao Edo na opozivu 80 posto glasova. To se nije dogodilo kako postoje parlamentarni izbori. Kao Socijaldemokrati, vodimo se sa tri principa. Socijalna pravda, pravda za sve, a ne za parlamentarce koji sjede u hladovini i primaju basnoslovne plate. Ne može više Sarajevo odlučivati šta je u Tuzli ili Lukavcu bolje, kao što ni mi nećemo iz Tuzle odlučivati šta je za Sarajevo ili bilo koji drugi grad bolje. – poručio je predsjednik SDBiH Enver Bijedić tokom obraćanja na Izbornoj konferenciji.

Pored predsjednika Bijedića, delegatima i gostima Izborne konferencije obratio se i Husein Tokić, generalni sekretar SDBiH, Aziz Čačković, član Predsjedništva SDBiH, ministri u Vladi TK Sulejman Brkić i Mustafa Šakić, te član Inicijativnog odbora Kantonalne organizacije SDBiH, član Predsjedništva stranke i aktuelni načelnik Lukavca Edin Delić.

Pored predsjednika na Izbornoj konferenciji izabrano je 49. članova Općinskog odbora SD BiH Lukavac.

Za članove Nadzornog odbora Općinske organizacije SD BiH Lukavac izabrani su:

  1. Adminka Botalić
  2. Admir Spahić
  3. Amra Ibrahimović
  4. Dinka Beganović
  5. Nedim Tokić
  6. Refik Karić
  7. Sead Suljić

Komentari