U organizaciji općine Lukavac, Oružanih snaga BiH i Sportskog ribolovnog društva „Smuđ“, danas je održana velika akcija čišćenja grada pod nazivom „Volim Lukavac“, a u kojoj su, pored organizatora, učešće uzeli mnogobrojni volonteri, članovi udruženja mladih i srednjoškolci sa područja ove općine.

-Ovo je istinski praznik volonterizma i dobre najmjere. Riječ je o proljetnoj akciji čišćenja grada koja se održava pred lukavački sajam turizma i ekologije „List“ i ovo je ujedno i prilika da se upoznamo, da vojska pruži ruku narodu i da pokažu da su tu zbog naroda,a ja im se zahvaljujem što su dali svoj doprinos da naš grad bude čišći i ljepši, kazao je načelnik općine Lukavac, Edin Delić.

Prema riječima brigadnog generala dr. Kenana Dautovića, komadanta Pete pješadijske brigade OS BiH,   današnjoj akciji se pridružilo se oko 60 pripadnika ove brigade, a radi se o nastavaku akivnosti koje vojska sprovodi u saradnji sa općinama Tuzlanskog kantona.

-To je nastavak aktivnosti koji smo mi započeli prije dvije sedmice u Živinicama i jako se radujemo što obilazimo općine TK, jer smatramo da je ovo odlična prilika da se vojska pojavi među narodom i da na taj način potvrdi svoju društvenu korist, poručio je general Dautović.

Po završetku akcije za sve učesnike upriličen je zajednički ručak i druženje.

Komentari