Štukijada 2016 - Jezero Modrac: Foto: Dino Burgić
Štukijada 2016 - Jezero Modrac: Foto: Dino Burgić

U organizaciji Sportsko-ribolovnog društva „Smuđ“ Lukavac u nedjelju (30.10.2016.) održana je Štukijada 2016 u kojoj je učešće uzelo oko 40 takmičara.

U pitanju je organizacija 1. štukijade koja za cilj ima provjeru stanja ribljeg fonda u jezeru Modrac i promociju sportskog ribolova.

“Sportsko-ribolovno društvo Smuđ Lukavac gospodari svim vodama na području općine Lukavac i ove godine smo odlučili da organizujemo 1. štukijadu na obalama jezera Modrac prije svega radi druženja ribara i promocije ekološkog i sportskog ribolva i samim time da vidimo kakav nam je riblji fond u jezeru tako da kroz godine, kroz tradicionalno održavanje ove štukijade možemo da pratimo porast ribe u jezeru Modrac i da na taj način  kontrolišemo rad UO Sportsko-ribolovnog društva ‘Smuđ’ ” – rekao je Alen Nuhić zamjenik predsjednika SRD „Smuđ“ Lukavac.

Na ovogodišnjoj Šutkijadi bio je dobar odziv i okupilo se preko 40 takmičara iz sedam ribolovnih društava (SRD Doboj, SRD Optima Modriča, SRD Klen Banovići, SRD Kreka Tuzla, SRD Usora Teslić, SRD Drijenča Gračanica i domaćin SRD Smuđ Lukavac).

Takmičenje je trajalo tri sata od 10:30 do 13:30 i uprkos upornosti i trudu takmičara uhvaćene su samo dvije Štuke (650g i 550g) koje je uhvatio član SRD Doboj Željko Žunić koji je odnio nagradu.

Takođe treba spomenuti da su skromnim poklonima nagrađeni i najmlađi učesnici takmičenja.

Uprkos lošem ulovu svi ribolovci su kućama otišli više nego zadovoljni organizacijom takmičenja i najavili ponovni dolazak naredne godine.

 

Komentari