U srijedu (9. maja 2018. godine) u Sportskoj dvorani Lukavac održan je Centralni skup podrške načelniku Općine Lukavac, Edinu Deliću kojem je prisustvovalo oko 3500 građana. Skup podrške organizovan je povodom referenduma na kojem će građani ove općine u nedjelju, 13. maja 2018. godine odlučivati o mandatu načelnika.

Načelnik Delić preuzeo je dužnost načelnika nakon izbora 2016. godine, a u proteklom periodu, Općina Lukavac započela je proces razvoja, unatoč konstantnim blokada većine u Općinskom vijeću Lukavac.

Brojni projekti su realizovani  tokom prve godine mandata načelnika Delića. Izgrađena su četiri mosta, pružni prelaz, sanirano nekoliko domova kultura, škola i putnih komunikacija. Uzimajući u obzir je u periodu od 15 mjeseci dva puta po tri mjeseca Budžet općine Lukavac bio blokiran, postavlja se pitanje, koliko projekata bi se realizovala kada bi devet mjeseci normalnog funkcionisanja pomnožili sa četiri godine mandata.

Na skupu podrške okupljenim građanima, najprije se obratio Emir Begović, koji se ispred Građanske unije Lukavac zahvalio na ukazanoj podršci.

Građanima se u nastavku obratio i Enver Kazaz, bosanskohercegovački urednik, kritičar i književni teoretičar kao i prof. Slavo Kukić,  doktor socioloških nauka, koji je istakao da je glas za Edina Delića, načelnika Općine Lukavac, glas za slobodu.

Pored Kazaza i Kukića, na skupu podrške obratio se, slobodni novinar,  Hasan Hadžić.

U konačnici, građanima se obratio prof. dr. Edin Delić, načelnik Općine Lukavac koji je tokom svog obraćanja okupljenim građanima prezentirao šta je to urađeno u vrijeme njegovom mandata, unatoč konstantnim blokada od strane većine u Općinskom vijeću Lukavac koju predvodi Stranka demokratske akcije.

Na kraju, Dr. Edin Delić poručio je građanima da u nedjelju porane na referendum te izađu na ispit koji se tiče i budućih generacija.

-Poranimo 13-og na referendum, jer to je ispit za sve nas  koji polažemo pred budućim generacijama. Imamo priliku krenuti naprijed iz mraka u kojem nas decenijama drži SDA – stranka koja se raspada i kojoj danas ništa nije sveto. Imamo petlju da kažemo “NE” bile su riječi Edina Delića kojim je završio Centralni završni skup podrške.

Komentari