Karate klub “Sensei” Turija Lukavac u povodu obilježavanja manifestacije “Dani općine Lukavac” organizovao je 21. Karate kup na kojem je nastupilo oko 500 takmičara iz BiH i Hrvatske.

“Ovo je dugogodišnje takmičenje koje se odvija u kontinuitetu. Prošle godine smo imali problema sa pandemijom koronavirusa, a nažalost nastavljeno je i ove godine, pa se mi kao domaćini trudimo da prvenstveno zaštitimo sve učesnike. Danas se okupilo preko 500 takmičara iz BiH i Hrvatske. Ukupno 45 klubova. Mogu reči da sam više nego zadovoljan odzivom karatiskinja i karatista”, rekao je u ime organizatora turnira Mehmed Halilović.

Takmičenje će se odvijalo za sve starosne kategroije u pojedinačnim i ekipnim nastupima u katama i borbama.

Najuspješniji klub bio je KK “Sensei” koji kao domaćin nije učestvovao u proglašenju pobjednika turnira te je prvo mjesto i pobjednički pehar pripalo KK “Kumite” iz Jajca, drugo mjesto pripalo je KK “Winner” Tuzla dok je treće mjesto  zauzela ekipa KBS “Samuraj” Brčko distrikt.
Najuspješniji takmičari turnira su;
Medina Baraković iz KK “Sensei” Turija-Lukavac i
Sivro Kemal iz KK “Ipon” Vitez
U ukviru turnira upriličene su i borbe u apsolutnoj kategoriji za seniore i seniorke.
1. Jahić Amar, KBS “Tuzla” Tuzla,
2. Halilović Haris, KK “Sensei” Turija,
3. Muradbašić Haris, KBS “Orkka” Lukavac i
3. Omerović Bakir, KBS “Orkka” Lukavac
u ženskoj konkurenciji,
1. Dahalić Azra, KBS “Tuzla” Tuzla,
2. Avdić Mahira, KBS “Master” Lukavac i
3. Galić Ivana, KK “Hrvatski dragovoljac” Zagreb
KK “Sensei” se zahvaljuje svim klubovima koji su podržali ovaj turnir, općini Lukavac, Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK-a, medijima, kao i svim volonterima, prijateljima i sponzorima ovog turnira.

Komentari