OO SDA Banovići je održao tribinu u mjesnom ogranku  SDA Omazići, podružnica Gutići, kao odgovor na jučerašnju dezinformaciju onima koji su se odmetnuli od politike i principa SDA, a skrivaju se iza imena i politike rahmetli Alije Izetbegovića i rahmetli Sulejmana Tihića.

Skupu je prisustvovalo oko 500 pristalica i članova SDA, a građanima su se obratili bivši ministar u Vladi TK Fahrudin Skopljak, a sada član povjereništva kantonalnog odbora SDA TK i bivši premijer Vlade TK, a sada zamjenik predsjednika kantonalnog povjereništva SDA TK i predsjednik povjereništva OO SDA Banovići Bego Gutić.

Sa skupa je poslana jasna i nedvosmislena podrška SDA, predsjedniku Bakiru Izetbegoviću i politici koju zastupa i vodi. Još jednom je pokazano da je SDA, pogotovo u Banovićima najjača politička partija te da su posljednja dešavanja u SDA  dodatno učvrstila ugled koji SDA ima u narodu.

Osuđeni su oni i njihova politika koji su na krilima SDA više od dvadeset godina radili za svoje lične interese i ciljeve, a ne za SDA, a danas se kriju iza RMU Banovići i drugih javnih institucija.

Članovi i simpatizeri koji su prisustvovali skupu jasno su osudili izdaju od strane Kukić Mirsada i njegovih slijepih sljedbenika, upoređujući to sa izdajom Fikreta Abdića i pokušajem stvaranja nove autonomije i dijeljenja i cijepanja bošnjačkog nacionalnog korpusa.

Politike totalitarizma i društvo jednog lica su davno prevaziđene i promašene politike. Ovo je doba demokratije, doba u kome treba da se uvažava mišljenje svakog pojedinca. Ovo je doba pravne države i da je zaista tako vrijeme će pokazati jer će, sigurni smo, sankcionisati sve one koji su kršili Ustav BiH, FBiH, kantona kao i one koji su kršili statut SDA i nisu poštovali odluke donesene na najvišem organu, predsjedništvu SDA BiH.

Najavljeno je da će u narednom periodu OO SDA Banovići u svim mjesnim ograncima održati svoje javne tribine s ciljem upoznavanja članstva sa aktuelnom političkom situacijom, kao i početkom priprema za naredne opće izbore.

Komentari