U četvrtak je u Općini Lukavac održan sastanak sa predstavnicima javnih ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje sa područja općine Lukavac. Razgovaralo se o početku nove školske godine u kontekstu aktuelne epidemiološke situacije.

 

Prema riječima načelnika Edina Delića cilj je da se svi kao lokalna zajednica zajedno uključimo u što bolju pripremu za dolazak učenika u školske klupe.

Sastanku su prisustvovali predstavnici JZU Dom zdravlja Lukavac.

Situacija je prilično složena i nepredvidiva, odgovornost svih je velika i zato je tijesna saradnja u interesu svih, stav je direktora Doma zdravlja u Lukavcu Nedima Kurtića.

Puno je dilema pred početak školske godine, nema jasnih smjernica i instrukcija od nadležnih institucija kako se ponašati u pojedinim situacijama i zato je ovaj sastanak bio veoma važan, istakli  su ljekari Elmedina Memić i Asim Đuzić.

Svi akteri današnjeg sastanka u prvi plan istakli su saradnju na relacijui roditelji – prosvjetni radnici – zdravstveni radnici.

Učenici do 11 godina će u školske klupe u ponedjeljak, 07. septembra, a oni stariji će u novu školsku godinu sedmicu kasnije. Škole su već izvršile određene pripremne radnje, osim podrške resornog ministrstva danas je obećana podrška i iz Općine Lukavac kroz potreban higijensko sanitarni i dezinfekcijski materijal.

Komentari