U kabinetu načelnika općine Lukavac, Dr. Edina Delića u srijedu je održan sastanak sa predsjednikom Opštine Pljevlja iz Crne Gore, gospodinom Igorom Golubovićem.

Povod posjete Općini Lukavac je realizacija projekta toplifikacije grada u opštini Pljevlja i razmjena iskustava sa Općinom Lukavac kada je u pitanju toplifikacija i smanjenje aerozagađenja tokom zimskog perioda.

Gospodin Golubović se ovom prilikom zahvalio Općinskom načelniku dr.sc. Edinu Deliću koji je, kako je istakao, u jako kratkom periodu organizovao sastanak i upriličio prijem za delegaciju Opštine Pljevlja.

Na sastanku su razmijenjena iskustva, pozitivne priče i dogovoren je nastavak prijateljskih odnosa i saradnje dviju općina.

– U Opštini Pljevlja u toku je realizacija projekta toplifikacije grada, odnosno smanjenje aerozagađenja tokom zimskog perioda kada imamo Pljevlju veoma često u novinskim člancima i na televizijskim emisijama kao jedan od najzagađenijih gradova po pitanju aerozagađenja u Crnoj Gori a i širem regionu. Mi smo u fazi realizacije projekta i želimo da naučimo od opština ono što nas čeka u narednom periodu, da prođemo kroz probleme koje su opštine imale i da dobijemo savjete za izradu projektne dokumentacije, za donošenje odluka koje su jako bitne na samom startu kako kasnije ne bi bilo problema, kazao je predsjednik Opštine Pljevlja kazao je:

Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić istakao je da je Općina Lukavac u toku tri godine provela intenzivnu kampanju toplifikacije a uskoro će biti raspisan tender za toplifikaciju posljednje ulice u krugu Centar 1 i Centar 2 Lukavca.

Poželio je ugodan boravak predsjedniku Opštine Pljevlja u Lukavcu, i poželio mu da ponese odavde emociju koja će ga podsjećati da je rado viđen gost i da se ponovo vrati, te da prenese građanima Pljevlja prijateljske poruke iz Lukavca.

Komentari