Na inicijativu Vijeća roditelja a u saradnji sa menadžmentom, učenicima i nastavnicima Osnovne škole “Dobošnica” organiziran je Prvi sajam tradicionalnih bosanskih jela na kojem je prezentirano više od trideset vrsta jela i specijaliteta domaće kuhinje.  

-Mi kao Vijeće roditelja aktivno smo se uključili u realizaciju ovog projekta čiji smo zapravo i inicijatori. Nadamo se da je ovo samo jedan u nizu projekata koji slijedi, a ovom prilikom zahvaljujemo se roditeljima i rukovodstvu škole koji su također dali svoj doprinos u njegovoj realizaciji, kazala je Nizama Memić, predsjednica Vijeća roditelja ove škole.

Na samom početku manifestacije upriličen je bogat kulturno-zabavni program kojeg  su izveli učenici nižih razreda kao i učenici područne škole u Dobošnici Gornjoj, a nakon toga brojni gosti i posjetitelji imali su priliku da uživaju i u degustaciji pripremljene hrane.

Još jedna aktivnost koja je sprovedena u okviru ovoj projekta jeste i akcija prikupljanja sredstava i donacija za rekonstrukciju mokrih čvorova u Osnovnoj školi “Dobošnica”. Kako navode iz škole, zadovoljni su činjenicom da je jedan ovakav sajam okupio veliki broj gostiju, te najavljuju kako će i u narednom periodu biti reaizirano još sličnih projekata.

Također se nadaju da će ovaj sajam vremenom prerasti i u tradiciju.

Komentari