U velikoj sali Centra za kulturu Lukavac, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, održan je deveti po redu dječiji muzički festival “U susret proljeću” a u organizaciji JU Radio-televizija Lukavac.

I ove godine predstavilo se 18 takmičara iz osam osnovnih škola sa područja lukavačke općine, kao i dva takmičara iz Sela Mira Turija izvodeći hitove domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda.

-Festival prije svega ima za cilj okupljanje i druženje djece, a mi smo se potrudili da to bude ujedno afirmacija i naših takmičara ali i njihovih škola. Njima je prije svega cilj da se druže i dobro zabave, a i nama je to svakako zadatak, kazao je Midhat Sarajlić, direktor RTV Lukavac.

Ocjenom stručnog žirija u sastavu Suad Ramadanović, Armin Ibrahimagić i Darko Gajić, prvo mjesto pripalo je Samri Mujkić iz O.Š. “Prokosovići”, dok je drugoplasirana bila Ema Sejdinović iz O.Š. “Lukavac Mjesto”. Treće mjesto osvojila je Elma Halilović, O.Š. “Prokosovići”, a nagradu za najbolji scenski nastup osvojio je Zlatan Osmanović iz O.Š. “Lukavac Grad”.

Pored prigodnih poklona, organizator manifestacije organizovat će i jednodnevnu edukativnu ekskurziju za razred pobjednika festivala kao i sve ostale ovogodišnje takmičare.

Komentari