Ovogodišnji, 13. po redu Memorijalni malonogometni turnir “Jasmin Mujčinović-Okonja i poginuli borci-šehidi Lukavac Mjesta”, okupio je ukupno 12 ekipa sa područja općine Lukavac i Tuzle raspoređenih u dvije grupe i to: pjetlići do 10 godina i pioniri do 14 godina.

Riječ je o tadicionalnom malonogometnom turniru koji se održava u znak sjećanja na 14 boraca iz ove mjesne zajednice, a koji su svoje živote dali za odbranu domovine. Prema riječima Envera Delića, predsjednika Vijeća Mjesne zajednice Lukavac Mjesto, cilj turnira je, pored očuvanja tradicije, i afirmacija mladih kroz sport.

-Ovo je tradicija duga već trinaest godina i želja nam je da i u narednim godinama tu tradiciju prenosimo na mlađe generacije, kako se ne bi zaboravilo ono što se dogodilo, kako se ne bi zaboravili šehidi koji su dali svoje živote za Bosnu i Hercegovinu-kazao je Delić.

Ova manifestacija započela je učenjem tevhida u lokalnoj džamiji nakon čega je uslijedilo polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim borcima “Memić Rešad-Reški” u Karićima, te spomen-obilježju u parku u Lukavac Mjestu.

Upriličen je i svečani defile ekipa učesnica turnira kroz čaršiju, te prijem za porodice šehida u prostorijama mjesne zajednice. Kada je riječ o takmičarskom dijelu turnira, prvoplasirana ekipa u kategoriji pjetlića bila je ekipa “Borac” iz Tabaka, dok je drugoplasirana ekipa “Beta” Lukavac.

Treće mjesto pripalo je ekipi “Rudar Zagorje”. Titulu najboljeg strijelca ponio je Kenan Ćosić (“Rudar”, Lukavac), dok je za najboljeg golmana proglašen Azur Imamović (“Beta”, Lukavac). Najbolji igrač u ovoj kategoriji bio je Senad Ćosić (“Borac”, Tabaci).

U kategoriji pionira do 14 godina, prvo mjesto osvojila je ekipa “Jedinstvo”, Huskići, drugo “Ajax”, Mihatovići i treće “Čaršija”, Lukavac Mjesto. Najbolji strijelac u ovoj kategoriji bio je Meris Bektić (“Ajax” Mihatovići), a najbolji golman Edin Avdić (“Jedinstvo”, Huskići). Za najboljeg igrača proglašen je Azur Imamović (“Ajax” Mihatovići).

Komentari