U subotu, 16. septembra 2017. godine u prostorijama Doma penzionera u Gnojnici, a povodom Dana općine Lukavac, održan je 1. memorijalni šahovski turnir Hazim Memić.

-Ovo je prvi memorijalni turnir, posvećen čovjeku koji je dugi niz godina bio član ŠK Mladost Imel Gnojnica i ŠK Lukavac te u mnogome dao doprinos u razvoju ovog sporta. Zahvaljujući pordšci općine Lukavac stekli smo uslove da organizujemo ovaj memorijalni turnir čiji pokrovitelj je općina Lukavac, a organizator je ŠK Mladost Imel Gnojnica dok je  suorganizator, porodica Memić, kazao je predsjednik ŠK Mladost Imel Gnojnica, Kasim Softić.

Kasim Softić, predsjednik ŠK Mladost Imel Gnojnica
Kasim Softić, predsjednik ŠK Mladost Imel Gnojnica

Za tehničku organizaciju memorijalnog turnira koji je okupio 22 igrača, bila je zadužena Inicijativna grupa za aktivno starenje Gnojnica dok je domaćin 1. memorijalnog turnira Hazim Memić mjesno udruženje penzionera u Gnojnici.

-Na turnir su pozvana 24 igrača, a odazvalo se 22 i to je veoma pozitivno i dobro. Nije ni bitno ko će biti pobjednik turnira, jer svi učesnici ovog turnira su pobjednici, kazao je Kasim Softić, predsjednik ŠK Mladost Imel Gnojnica.

Inače, organizotor je pripremio skromne i simbolične nagrade za sedam prvoplasiranih igrača kao i pehar u trajnom vlasništvu za pobjednika turnira koji je pripao Dugonjić Draganu.

Komentari