U nedjelju, 03.09.2017. godine u organizaciji SKISO Sinovi Bosne – Lukavac održan je 22. tradicionalni međunarodni turnir ”Dani općine Lukavac 2017”, memorijal ”Edin Ibraković”

Turnir je pratila velika posjeta, kako od ljubitelja sjedeće odbojke tako i od prestavnika vladinih i nevladinih organizacija, a istom je prisustvovala i porodica rahmetli Edina Ibrakovića.

Na turniru se okupilo šest ekipa koje su podijeljenje u dvije grupe, a u konačnici pobjedu su odnijeli domaćini turnira SKISO ”Sinovi Bosne” Lukavac

  1. SKISO ”Sinovi Bosne” Lukavac (BiH)
  2. ŠIOK ”Hvidra” Osijek (HRV)
  3. OKI ”Marsonija” Slavonski Brod (HRV)
  4. OKI ”Drina” Sapna (BiH)
  5. Reprezentacija Hrvatske (HRV)
  6. OKI ”Živinice” BiH

Pehare, medalje i zahvalnice za osvojeno VI, V, IV, III, II i I mjesto ekipama predala je kćerka rahmetli Edina Ibrakovića Amra Ibraković, koja je svečano otvorila turnir.

Generalni sekretar SSO BiH Gosp. Vehbija Tokić zahvalio se svim prisutnim i zatvorio turnir i pozvao sve prisutne na zajednički ručak i druženje

Inače, Edin Ibraković je bio jedan od osnivača SKISO Sinovi Bosne Lukavac. Bio je prvi reprezentativac iz kluba, osvajač 3. mjesta na Evropskom prvenstvu u Talin Estonija 1997, 2. Mjesto Svjetsko Teheran Iran, 2. Mjesto Paraolimpijada Sidney 2000, 1. Mjesto Evropsko Sarospatak Mađarska 2001.

Što se klubova tiče nastupao je osim Sinova Bosne i za ŠIOK HVIDRA Osijek (lige prvaka), OKI Šejtani Tuzla (liga prvaka, euro liga i Premijer liga), IOK Banovići (Premijer liga BiH), OKI Brčko (Premijer liga BiH). Jedini je igrač iz BiH koji je nastupio za reprezentaciju svijeta. Bio je sportista Općine Lukavac i TK nekoliko puta a dobitnik je povelje i plakete Općine Lukavac.

Komentari