Proteklog vikenda  u organizaciji SKISO „Sinovi Bosne“ Lukavac, u sportskoj dvorani u Lukavcu održan je „Memorijal Edin Ibraković 2018”.

Pokrovitelj turnira je bila Općina Lukavac, a isti je posjetio veliki broj  ljubitelja sjedeće odbojke, prestavnika vladinih i nevladinih organizacija te porodica rahmetli Edina Ibrakovića.

U ime organizatira  gosp. Vehbija Tokić pozdravio je sve prisutne, poželio dobrodošlicu, predstavio goste a zatim, obrazložio razlog održavanja turnira.

U ime Općine Lukavac prisutnima se obratio gosp.  Esad Suljić pomoćnik načelnika  za Opštu upravu, Privrednu i Društvene djelatnosti te  poželio svima mnogo sportske sreće te da se u Lukavcu prijatno osjećaju i da kući ponesu lijepe uspomene. Zatim je Suljić istakao vrijednosti i zasluge rahmetli Edina Ibrakovića u borbi za BiH, za prava RVI u općini Lukavac te vrijedne reprezentativne rezultate a posebno Olimpijsku, Svjetsku i Evropsku medalju.

Gđica. Amra Ibraković kćerka rahmetli Edina Ibrakovića pozdravila sve prisutne i zahvalila se organizatoru turnira organizaciji memorijala koji nosi ime njenog Tate Edina,  nakon čega je turnir proglasila otvorenim. Otvaranju turnira prethodilo je polaganje cvijeća na mezar Rahmetli Edina Ibrakovića kao i na Šehidsko spomen obilježje u Lukavcu od strane delegacija predstavnika kluba, učesnika i općine Lukavac.

Za nesebičan doprinos u razvoju invalidskog sporta, posvetu sa dresom koji je nosio dugi niz godina trener kluba Muharemović u ime kluba dodijelio je Rasimu Bjeliću dugogodišnjem igraču i predsjedniku kluba.

Pehar, medalje i zahvalnicu za osvojeno VI, V, IV, III, II i I mjesto ekipama uručila je kćerka rahmetli Edina Ibrakovića, Azra Ibraković.

Generalni sekretar SSO BiH Gosp. Vehbija Tokić zahvalio se svim prisutnim na učešću i doprinosu realizaciji nakon čega jezatvorio turnir i pozvao sve prisutne na zajedničko druženje.

Sve utakmice vodile su sudije Bašić Ekrem i Bašić Mirza.

TABELA:

  1. SKISO ”Sinovi Bosne” – Lukavac (BiH)
  2. OKI ”Zagreb” – Zagreb (HRV)
  3. SDI ”Jedinstvo Brčko-Boće” – Brčko (BiH)
  4. OKI ”Živinice”- Živinice (BiH)
  5. ŠIOK “Hvidra” – Osijek (HRV)
  6. Reprezentacija Slovenije

Komentari