Pred velikim brojem članova i simpatizera stranke večeras je u velikoj sali Centra za kulturu održan centralni predizborni skup Saveza za bolju budućnost (SBB) na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće (OV) Lukavac, zajedno sa nositeljicom liste, Jasminkom Memić i zajedničkim kandidatom SDA-SBB za načelnika,  Amirom Sejdinovićem.

Svojim priustvom skup su uveličali i potpredsjednica Parlamenta FBiH, Vesna Švancer, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona mr.sc. Zlatan Muratović, predsjednik KO SBB Tuzla, Fuad Hadžimehmedović i poslanik u Skupštini TK, predsjednica OO SBB Lukavac i poslanik u Skupštini TK,prim. dr. Nerminka Aljukić, te zastupnice u Parlamentu FBiH, Hasida Isaković i Zikreta Odobašić.

Ispred Foruma mladih OO SBB Lukavac, skupu se obratila Sabina Nuhić.

“Mi mladi smatramo da je ovo historijski trenutak da nešto promijenimo. Između opcije da neko drugi odlučuje u naše ime i onemogućava  naš prosperitet ili druge opcije da odemo iz ove države, mi smo izabrali najteži i najhrabriji put a to je da ostanmo ovdje i da se borimo da stvari mijenjamo nabolje.”-kazala je Nuhić.

Nositeljica liste za OV Lukavac, Jasminka Memić kazala je kako u večerašnjoj svečanoj atmosferi SBB Lukavac može nagovijestiti pobjedu na lokalnim izborima.

“Mi kandidati sa liste nismo samo lica sa plakata i imena na glasačkom listiću. Mi smo hrabri pojedinci koji su, ulaskom u politiku, shvatili kako da iz pozicije objekta steknu status subjekta. Mi nemamo sva rješenja ali svakako više nećemo biti ni dio problema. S pravom poručujemo da smo 2. oktobra spremni ovjeriti savez sklopljen s narodom i zajedno se izborimo protiv nepotizma i korupcije, a za društvo jedankih šansi jer nas silni neće zaplašiti, a korumpirani prevariti. Nas moćni neće uniziti niti od naroda odvojiti.”-poručila je Memić.

Mnogo sreće i uspjeha na predstojećim izborima kandidatima sa liste kao i zajedničkom kandidatu, Amiru Sejdinoviću poželjela je, potpredsjednica Parlamenta FBiH, Vesna Švancer.

“Stabilizirali smo odnose u Federaciji i kantonima, što želimo sada prenijeti i na lokalnu zajednicu. Da bismo sve ovo realizovali, da bismo realizovali ovu divnu zeleno-plavu koaliciju, grande koaliciju, pozivam vas da zajedno sa porodicama i prijateljima izađete na izbore i podržite sve ove kandidate kao i zajedničkog kandidata za načelnika, gospodina Sejdinovića.”

Predsjednik KO SBB Tuzla i zastupnik u Skupštini TK, Fuad Hadžimehmedović prenio je pozdrave predsjednika Saveza za bolju budućnost, Fahrudina Radončića koji nije bio u prilici da prisustvuje skupu.

“2010. godine prilično stidljivo smo gledali na SBB. Četiri godine kasnije, naš predsjednik je u Lukavcu superiorno pobijedio sve ostale kandidate. To su bili opći izbori. Na lokalnim izborima Lukavčani su izabrali nekoliko svojih predstavnika u OV Lukavac iz reda SBB-a i mi očekujemo da na ovim lokalnim izborima ponovo odnesemo superiornu pobjedu, te da u OV Lukavac bude duplo više naših predstavnika. Naš predsjednik, Fahrudin Radončić je ušao u koaliciju kako bi pokrenuo sve ono što je stalo u našoj državi. Tek onda kada je pružio ruku Bakiru Izetbegoviću, tek tada je sve krenulo nabolje i mi danas imamo ubrzane procese razvoja ove države.”-istakao je Hadžimehmedović.

Sponzorisani članak

Komentari