Pioniri SK “Betaclub-Tango” iz Lukavca koji se takmiče u kvalitetnoj ligi NSTK u sezoni jesen 2018/19. godine  zauzeli su prvo mjesto ispred renomiranih klubova kao što su FK “Sloboda” Tuzla, FK “Budućnost” Banovići, FK”Zvijezda”Gradačac, FK”Radnički” Lukavac, FK”Bratstvo” Gračanica, NK” Slaven” Živinice.

Ostvareni rezultat nije ostao nezapažen od strane pojedinih premijerligaša kao i skauta, tako da postoji mogućnost da jedan broj igrača već na proljeće napusti redove kluba što bi otežalo da se postignuti rezultat održi do kraja proljetnog dijela prvenstva, kazao je Amir Imamović iz Škole fudbala “Betaclub-Tango”.

Ukoliko dođe do odlaska igraa u veće klubove, u ovom kolektivu ističe da će biti sretni, jer je i sam cilj ove škole fudbala promovisanje mladih igrača u veće i bogatije klubove.

Prema riječima Imamovića, kadetska ekipa ove škole fudbala također bilježi odlične rezultate.

-Već treću godinu uzastopno, kadeti SK “Betaclub-Tango” koji se takmiče u 1. kantonalnoj ligi NSTK zauzeli su prvo mjesto, također skrenuvši pažnju na sebe od strane pojedinih klubova, kazao je Amir Imamović za Lukavački.ba koji je iskoristio priliku da se zahvali upravi i roditeljima.

-Uprava kluba ovom prilikom se zahvaljuje i čestita svim sudionicima u ostvarenju ovih rezultata kao i roditeljima i sponzorima na ukazanom povjerenju i pomoći.

SK “Betaclub-Tango” ovom prilikom poziva sve zainteresovane dječake godista od 2012. do 2002. da se upišu u klub i da pokušaju ostvariti svoje snove.

Kontakt telefon 061 104 357.

Komentari