Danas je KBS ORKKA nastupio na dva karate takmičenja, Croatia Open 2019 u Rijeci i Vogošća Open te nastavili kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata.

Na 19 Croatia Open 2019, jednom od najjacih karate turnira u ovom dijelu Evrope koji se odrzao u Rijeci, i na kojem je ucesce uzelo oko 2000 takmicara iz 25 drzava, u svrhu pripreme za predstojece Svjetsko prvenstvo u Čileu, nastupio je Hamza Čajić u kategoriji borbe seniori -84 KG i mladji seniori -84 KG. Hamza je u obje kategorije izborio finale, te u konacnici sa ukupno 6 pobjeda i jednim porazom osvojio zlato u kategoriji seniora i srebro u kategoriji mladjih seniora, cime je potvrdio epitet jednog od najboljih BiH karatista danasnjice, te sto je najbitnije, pokazao dobru formu pred predstojece Svjetsko prvenstvo koje ce se krajem oktobra odrzati u Santiagu (Cile).

Na Vogošća Open 2019, na kojem je učešće uzelo oko 560 takmičara iz 51 karate kluba iz 3 države, iz KBS ORKKA u pratnji mladog Emira Cosićkića, nastupila su 4 mlada takmičara koji su osvojili 3 medalje, i to jednu zlatnu i dvije bronzane, te jedno 5 mjesto.

Zlatna je bila Sarah Ikanović, borbe djevojčicee 10 godina -30 KG
Bronzom su se okitili Ajla Halilović, borbe djevojčice 10 godina -30 KG i Benjamin Husić, borbe kadeti -52 KG, dok je plasman na 5 mjesto zauzela Dzana Kunosić, borbe kadetkinje +54 KG.

Komentari