U subotu 16.09.2017. godine u Sportskoj dvorani u Lukavcu je odigran 1. Međunarodni odbojkaški turnir „Dani općine Lukavac“, na kojem su nastupile ekipe ŽOK „Osijek“ Osijek, OK „Kula-Gradačac“ Gradačac, OK „Novi Grad“ Sarajevo i domaćin turnira ŽOK „Smeč“ Lukavac.

U prvoj polifinalnoj utakmici su se sastale ekipe domaćina ŽOK „Smeč“ Lukavac i bosanskohercegovački premijerligaš OK „Kula-Gradačac“. Obje ekipe su pokazale dobru igru ali je presudilo iskustvo ekipe iz Gradačca, koja je pobjedom nad domaćinom turnira izborila plasman u fnale:

OK „Kula-Gradačac“ Gradačac  – ŽOK „Smeč“ Lukavac  2:0, po setovima  25:21  i  25:15.

Drugu polufinalnu utakmicu su igrale ekipe OK „Osijek“ Osijek i OK „Novi Grad“ Sarajevo. Nakon dva neizvjesna seta pobjedu je izborila ekipa iz Osijeka.

OK „Osijek“ Osijek – OK „Novi Grad“ Sarajevo 2:0, po setovima 26:24  i  25: 21.

U utakmici za treće mjesto, domaćin turnira ŽOK „Smeč“ Lukavac je bio uspješniji od ekipe OK „Novi Grad“  Sarajevo. Tokom prvog seta se vodila ravnopravna borba, ali je u drugom setu domaća ekipa pokazala da je trenutno kvalitetniji protivnik.

ŽOK „Smeč“ Lukavac  – OK „Novi Grad“ Sarajevo   2:0, po setovima 25:22,  25:13 .

U finalnom susretu, gledaoci su imali priliku gledati vrlo kvalitetnu odbojku, u kojoj su obje ekipe pružile maksimum, sa puno lijepih poteza. Nakon vodstva od 2:0 u korist ekipe iz Gradačca, odbojkašice Osijeka su odličnom igrom osvojile treći set, ali nisu imale snage za potpuni preokret.

OK „Kula- Gradačac“ Gradačac – OK „Osijek“ Osijek 3:1, po setovima 25:21, 25:21, 20:25 i 25:11.

Konačan plasman:

  1. OK „Kula-Gradačac“ Gradačac
  2. OK „Osijek“ Osijek
  3. ŽOK „Smeč“ Lukavac
  4. OK „Novi Grad“ Sarajevo

Generalni pokrovitelj Međunarodnog odbojkaškog turnira „Dani općine Lukavac“ je bila općina Lukavac, a pehar i medalje pobjednicima turnira uručio je načelnik općine Lukavac gospodin Edin Delić.

Komentari