Fotografija praćena saopćenjem OO SDP BiH Lukavac
Fotografija praćena saopćenjem OO SDP BiH Lukavac

Nakon što je na portalu Lukavacki.ba objavljen sadržaj pod naslovom SDA Lukavac odgovara neupućenom i zbunjenom načelniku na redakcijski e-mail od strane OO SDP BiH Lukavac dostavljeno je saopćenje za javnost pod nazivom “U ime naroda 10 pitanja za SDA Lukavac”, kao reakcija na medijska oglašavanja Stranke demokratske akcije Lukavac. Saopštenje OO SDP BiH Lukavac prenosimo bez intervencije:

Gospodo iz OO SDA Lukavac, umjesto što postavljate pitanja, koja ponavljate od same kandidature Edina Delića za načelnika u ime naroda mi, SDP BiH Lukavac i građani, Vas pitamo:

  1. Zašto niste ulagali amandmane prilikom usvajanje budžeta na decembarskoj sjednici Općinskog vijeća, jednostavno ste glasali protiv usvajanja budžeta. Da li ste to namjerno uradili sa ciljem  otežanog  funkcionisanje finansijskih tokova, jer se morala donijeti  Odluka o privremenom finansiranju?
  2. Da li ste za vrijeme trajanja mandata načelnika iz vaše SDA stranke (12 godina) podnijeli ukupno 70 amandmana, ako jeste dostavite ih javnosti na uvid?
  3. Da li djeca koja su navodno učestvovala u kreiranju amandmana na budžet (25 – 35 godina), ne mogu postati odrasle osobe, jer su babini i mamini sinovi (roditelji direktori, privatnici, ministri…) ?
  4. Gdje su i kada zaposlena vaša „djeca SDA„ Turkićeva, Spahićeva, Salibašićeva …. koliko su oni proveli vremena na birou?
  5. Kada ćete prestati uzimati sebi za pravo da ste ekskluzivni zastupnici boračke populacije? Vašu borbu za njihov položaj najbolje oslikava  broj onih koji čine vaš klub vijećnika koji su  bili učesnici rata.
  6. Zašto ste u nekoliko konkursa ignorisali prijave za posao šehidske djece na račun zapošljavanja vaše djece ili djevojaka vaše djece (kao u JP RAD), a predstavljate se kao zaštitnici boračke populacije?
  7. Koliko samo u JP RAD ima zaposlenih na principu otac, majka – sin, kćerka koji su vaši poslušnici a koliko ima zaposlene  šehidske djece. Da li znate da još uvijek ima šehidskih porodica sa dvoje ili više djece od kojih ni jedno nije zaposleno?
  8. Kada ćete shvatiti da nema više raspodjele sredstava na principu zagarantovanog priliva pojedinim NVO, UG…. samo zato što se na čelu tih udruženja nalaze vaši istomišljenici? Mnogi su formirali udruženja po vašim instrukcijama kako bi im se vi na taj način odužili za izborne inženjeringe i izborne prevare.
  9. Zašto niste povećavali 100 % tranše prema mjesnim zajednicama za vrijeme perioda dok je načelnik bio iz vaše političke stranke (SDA) ?
  10. Kada ćete prihvatiti i pomiriti se sa tim da načelnik opštine Lukavac nije iz SDA? Kada ćete shvatiti da nije bitno gdje živiš, već za šta živiš, a načelnik Delić živi za bolji Lukavac, za razliku od vas koji živite samo za lične interese.

Uz svo uvažavanje sportiste Ermina Jusufovića i njegovih rezultata ipak moramo vas demantovati o početku „političke karijere“ gospodina Jusufovića samo jednom slikom i jednim pitanjem. Plakat Ermina Jusufovića za Opće izbore 2014. godine. Da li bilo koja stranka stavlja kandidata za skupštinu kantona a da nema „stranačkog“ staža? Ili je SDA toliko neozbiljna stranka ?

Lukavacki.ba preporučuje

Privremeni UO JZU “Dom zdravlja Lukavac”: “Dževdo” i “Patara” – čuvari našeg zdravlja

Komentari