Sala PU Lukavac - Foto: Lukavacki.ba
Sala PU Lukavac - Foto: Lukavacki.ba

Održavanje 18. redovne sjednice Općinskog vijeća Lukavac koja je prije sedam dana zakazana za 9. april, odgođena je zbog nedostatka kvoruma.

U sali PU Lukavac gdje je zakazana 18. redovna sjednica danas je prisustvovalo je vijećnika (SDP, SBB, DF i Mehmed Suljić – nacionalne manjine), a za održavanje sjednice, potrebno je 16 vijećnika. Pozivu na sjednicu nisu se odazvali vijećnici SDA, SBiH i LDS (Zijad Mašić) i Ramiz Frljanović, predstavnik nacionalnih manjina, iako su predstavnici svih klubova koji participiraju u OV Lukavac, prisustvovali kolegiju koji je održan  prije zakazanog početka sjednice.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac, Mehmed Suljić, u skladu sa članom 55. Poslovnika o radu Općinskog vijeća odgodio je održavanje sjednice te je 18. redovnu sjednicu, samoinicijativno najavio za 10.04.2018. godine sa početkom u 16 sati u sali Policijske uprave Lukavac.

Neposredno nakon odgađanja 18. redovne sjednice OV Lukavac, načelnik Općine Lukavac, Edin Delić održao je vanrednu konferenciju za medije na kojoj se obratio građanima.

Komentari