Foto: ŽOK Smeč Lukavac Arhiv
Foto: Arhiv

Odbojkašice Smeč Lukavac gostovale su u Gračanici u okviru 11. kola Super lige FBiH grupa sjever gdje su porazile ŽOK Gračinica Fortex i revanširale se za poraz u Lukavcu iz prvog dijela sezone.

Meč je počeo u korist gošći iz Lukavca koje su na otvorenju utakmice ostavarile prednost od nekoliko poena, ali odbojkašice Gračanice Fortex se bude i pokazuju atraktivnu igru što je prvi set držalo u rezultatskoj neizvjesnosti. Nakon 30 minuta atraktivne igre na obje strane terena, pobjedu u prvom setu odnose odbojkašice iz Lukavca rezultatom 21-25.

Početak drugog seta pripao je domaćim odbojkašicama, međutim čestim tehničkim greškama gube stečenu prednost i lagano prepuštaju gošćama da se rezultatski odmaknu na više od četiri poena razlike što je bilo dovoljno da do kraja seta zadrže prednost i ostvare pobjedu rezultatom 19:25 za neočekivanih 0-2 u setovima.

Početkom trećeg seta domaće odbojkašice su stekle blagu prednost čime se pojavila nada da će se ekipa Fortexa vratiti u utakmicu, ali izabranice Hamida Subašića ubrzo nadoknađuju rezultatski minus i sa nekoliko vezanih poena stvaraju prednost od pet poena. U nastavku susreta, gledaoci u ispunjenoj Sportskoj dovrani Luke u Gračanici imali su priliku gledati sjajnu odbojku sa dosta atraktivnih poteza i poena na obje strane.

Domaće odbojkašice pokazale su veliku borbenost i želju da pobjede u trećem setu, ali gošće su uz dobru igru imale i više sreće što je presudilo te su nakon pola sata igre u trećem setu ostvarile pobjedu rezultatom 22:25 za konačnih 0-3 u setovima.

ŽOK Gračanica Fortex: Jukan, Mulasmajić, Hadžić, Sinanović, Letić, Mevzić, Mikić, Kovačević, Lović, Kamarić, Imširović, Hasanbašić – trener Dragan Modić.

ŽOK Smeč Lukavac: Džambić, Likić, Valjevac, Imamović, Karić, Tokić, Turkić, Osmić, Fetić, Dautović, Tunjić, Kešina – trener Hamid Subašić i Said Hasanbašić.

Komentari