ŽOK Smeč - Foto: Lukavacki.ba

Odbojkašice Smeča ostvarile su novu sigurnu pobjedu od 3:0 na domaćem terenu, ovoga puta u okviru 6. kola nad ekipom Maglaja. 

“Smečerice” su u još jednoj odbojkaškoj predstavi pokazale sigurnu igru i sa 3:0 (25:19, 25:16, 25:15) nadigrale gošće iz Maglaja, čime su potvrdile visoke ambicije u sezoni. Prvi set je i jedini koji je ponudio koliko-toliko neizvjesnosti u večerašnjem susretu, dok su ostala dva seta protekla u igri u kojoj je malobrojna publika mogla da uživa u nastupu lukavačkih odbojkašica. U tek nešto više od jednog sata igre, Smeč je stigao do četvrte pobjede, koja će biti ohrabrenje za narednu utakmicu.

U narednom kolu Smeč gostuje  ekipi Viteza, uz kalesijsku Bosnu jednim od najozbiljnijih suparnica Smeču za ovogodišnji playoff, računajući da su sigurne učesnice doigravanja za prvaka Superlige ekipe Bihaća i Gračanice – Fortex.

ŽOK “Lukavac”: Džambić, likić, Lukanović, Karić, Fetić, Turkić, Crvenković, Dautović, Imamović, Kešina, Valjevac. Trener – Subašić.

ŽOK “Maglaj”: Madžić, Muhamedović Eda, Musaefendić, Bašić, Muhamedović Ena, Kondželi, Muhamedović Amina, Lošić, Halilović, Spahić, Suljaković. Trener – Gračić.

Komentari