Nakon pobjede u prvoj polufinalnoj utakmici play-off za prvaka superlige FBiH, na gostujućem terenu, danas su u revanšu, u Sportskoj dvorani u Lukavcu odbojkašice ŽOK “Smeč” Lukavac potvrdile plasman u finale doigravanja.

U revanš utakmici polufinala play-off ŽOK “Smeč” je ponovo bio bolji od ekipe ŽOK “Igman” Ilidža i ostvario pobjedu rezultatom 3:0.

U današnjem susretu lukavačkim odbojkašicama je bio dovoljan samo jedan set za finale, ali su odbojkašice ŽOK “Smeč” još jednom pobjedom potvrdile dominaciju u ovoj sezoni i sa dvije pobjede potvrdile plasman u finale.

Domaća ekipa je dominirala na terenu, trener Hasanbegović je dao priliku svim igračicama, ali pobjeda ni jednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Konačan rezultat:

 ŽOK “SMEČ” Lukavac –  ŽOK “IGMAN” Ilidža 3:0  ( 25:11, 25:16 i 25:19 )

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile Edina Selimović – kapiten ekipe, Lejla Softić , Amela Hadžić, Melika Dautović, Nejra Mačak, Merima Tokić, Almina Turkić, Amra Džambić, Zerina Suljić, Džana Karić, DajanaKovačević i Lea Vujadinović, treneri Said Hasanbegović i Jasminka Valjevac.

Ekipa ŽOK “Igman” je nastupila u sastavu: Imamović Edvina, Kunić Ema, Sadiković Amna, Bahić Mirha, Šehović Bemna, Čišić Džana, Božur Matea, Brasselle Sarah, Hodžić Edina, Hadžić Merima i Terović Anesa, treneri Hodžić Senad i Divoš Adisa.

Ovo je bila šesnaesta uzastopna pobjeda odbojkašica ŽOK “Smeč” u Superligi Federacije BiH i sada ih od ulaska u odbojkašku premijer ligu BiH dijeli finalni dvomeč protiv istoimene ekipe iz Širokog Brijega, koje su u drugom polufinalu bile bolje od gračanki.

Prvi finalni meč između

ŽOK “SMEČ” Lukavac i HŽOK “SMEČ” Široki Brijeg,

se igra narednog vikenda, a revanš sedam dana kasnije.

Sutra će u prostorijama Odbojkaškog saveza Federacije BiH biti obavljen žrijeb, nakon kojeg će se znati koja ekipa će biti domaćin prvog susreta.

Komentari