Na posljednje odigranom susretu 4. kola Superlige za žene, ŽOK Lukavac je poražen u nedjelju na gostovanju u Vitezu sa 3:0 (25:17,25:10, 25:11).

Na poraz od odbojkašica Viteza, koje su pokazale odličnu igru, svakako je utjecalo i to da su Lukavčanke otputovale bez tri  igračice na ovaj susret, što nam je u izjavi potvrdila Mediha Buljubašić, trenerica ŽOK Lukavac:

– Imale smo problema u pripremi utakmice jer tri djevojke nisu išle u Vitez zbog gripe, a posebno nam je nedostajala igračica prve postave Edita Hasanović. Osim toga, imale smo nesreću da Lejla Morenjačkić i Maida Salihović  također uoči utakmice dobiju velike prehlade, te nisam mogla računati niti na njih u ovome susretu. To što smo išle oslabljene u Vitez je bio veliki minus, pogotovo  nedostatak Edite, koja nam dosta znači u igri, kao i sam njezin pristup utakmicama. Svakako se nadamo brzom oporavku naših cura za narednu utakmicu. Što se tiče same utakmice u Vitezu, djevojke su se borile koliko su mogle, nije im bilo svejedno zbog rezultata,  ali sve u svemu možemo reći da je pobjeda Viteza zaslužena.  Ekipa Viteza je odigrala odličan susret, radi se o visokoj i mladoj ekipi koja je nastupila u punom sastavu, za razliku od nas, ali mi se nadamo da kada budemo igrale sa njima u Lukavcu da će to biti skroz druga priča – kazala je Buljubašićeva.

Uprkos porazu, odbojkašice Lukavca već su počele pripreme za naredni susret i 5. kolo Superlige, te su odlučne da uz povratak spomenute trojke, sa novom pobjedom zaborave na Vitez.db

Komentari