Ženska seniorska odbojkaška reprezenatcija Bosne i Hercegovine sredinom augusta počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Odbojkašice BiH će igrati u grupi F s reprezentacijama Rumunije, Španije i Latvije, a pripreme su počele u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

Selektoru Goranu Nešiću su se odazvale sve pozvane igračice osim povrijeđene Edine Begić. U našoj selekciji je dosta igračica iz domaćeg prvenstva, kao i određen broj koji nastupaju u klubovima van granica naše zemlje.

Atmosfera u ekipi je sjajna jer nakon nastupa na Mediteranskim igrama u Španiji naše odbojkašice vjeruju da se mogu plasirati na Evropsko prvenstvo.

U sastav ženske odbojkaške reprezentacije naše zemlje su i tri igračice iz ŽOK Smeč Lukavac: Amra Džambić, Edina Selimović i od ove sezone pojačanje za ovaj klub Ajla Hadžić. Ovo je priznanje za lukavački Smeč i pokazatelj da klub radi na temeljit i ispravan način.

Tokom priprema bh. seniorke će odigrati četiri prijateljske utakmice s reprezentacijom Crne Gore. Prve dvije utakmice će se igrati u Lukavcu 2. i 3. augusta, dok su revanši na programu 5. i 6. augusta u Baru.

Raspored utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama:
Rumunija – BiH (15. august, Craiova)
BiH – Latvija (18. august, Kakanj)
Španija – BiH (22. august, Guadalajara)
BiH – Španija (26. august, Lukavac)
Latvija – BiH ( 5. ili 6. januar 2019.)
BiH – Rumunija (9. januar 2019., Tuzla)

Komentari