ŽOK Smeč Lukavac - Foto: Lukavacki.ba

Odbojkaška Superliga Federacije Bosne i Hercegovine za žene u 5. kolu ponudila je gradski derbi između ŽOK “Lukavac” i ŽOK “Smeč”, a titulu gazdarica Lukavca ponijele su odbojkašice Smeča ubjedljivom pobjedom.

Odbojkašice ŽOK Lukavac bolje su otvorile susret i za kratak period ostvarile su vidnu rezultatsku prednost. Novoizabrani trener Smeča Hamid Subašić koji je na kormilo ekipe sjeo prije par dana tražio je rješenje čestom rotacijom igračica te u konačnici pogodio te je “sedmorka” Smeča slavila u prvom setu rezultatom 22:25.

Početkom drugog seta, formalni domaćin utakmice ŽOK Lukavac pružio je otpor odbojkašicama Smeča, ali odabranice Medihe Buljubašić pravile su niz grešaka te u konačnici izgubile set rezultatom 15-25.

U trećem setu, odbojkašicama Smeča trebalo je 20-ak minuta da u potpunosti slome otpor odbojkašica ŽOK Lukavac koje su treći set izgubile 16-25 i time uvezale još jedan ubljedljiv poraz od 3-0 u setovima.

Podsjećamo u proteklom kolu ŽOK Lukavac upisao je  poraz od 3:0 na gostovanju u Vitezu, a ŽOK Smeč je izgubio od Gračanice Fortex koja je sada već bivšeg trenera Adnana Žilića koštala posla.

Ovom pobjedom ekipa ŽOK „Smeč“ se sa ukupno 9 bodova pridružila vodećim ekipama na prvenstvenoj tabeli, a ekipa ŽOK Lukavac je ostala u donjem dijelu tabele sa samo tri osvojena boda iz pet odigranih utakmica.

ŽOK Lukavac: Maida Salihović, Lejla Morenjačkić, Amila Ćorhodžić, Emina Musić, Dženeta Akeljić, Adna Mujačić, Maja Mujčinović, Lejla Malović, Inela Zaimović, Ajla Šarić – Mediha Buljubašić

ŽOK „SMEČ“ Lukavac: Jasminka Valjevac ,Renata Kešina, Almina Turkić, Melika Dautović, Antonela Crvenković, Amra Džambić, Ines Imamović, Džana Karić, Merima Džibrić, Tea Lukanović, Ena Likić, Dženeta Numanović – Hamid Subašić trener ekipe i Said Hasanbegović pomoćni trener.

Komentari