OK 7 Lukavac - Foto: A. Žabić
OK 7 Lukavac - Foto: A. Žabić

U Sportskoj dvorani Lukavac danas je odigran derbi 16. kola Superlige odbojkaša Federacije BiH u kojem je OK 7 Lukavac pokazao moć i apsolutnu dominaciju te savladao  Slobodu iz Tuzle.

Lukavačka ‘Sedmica’ bolje je otvorila utakmicu i držala prednost tokom cijelog prvog seta kojeg je u konačnici nakon odlične igre privela kraju u svoju koristi rezultatom 25:19.

OK 7 Lukavac - OK Sloboda Tuzla - Foto: A. Žabić
OK 7 Lukavac – OK Sloboda Tuzla – Foto: A. Žabić

Manji tehnički problemi u dovrani uvjetovali su pauzu prije početka drugog seta koja je više odgovarala gostima jer su se domaći odbojkaši ohladili te u drugom setu prikazali blijedu igru. Sloboda je dobro otvorila drugi set i napravila rezultatsku prednost koju su uspjeli sačuvati i pobijediti drugi set rezultatom 19:25.

OK 7 Lukavac - OK Sloboda Tuzla - Foto: A. Žabić
OK 7 Lukavac – OK Sloboda Tuzla – Foto: A. Žabić

U nastavku utakmice mnogobrojni gledaoci iz Lukavca, ali i Tuzle imali su priliku vidjeti aposlutnu dominaciju domaćih odbojkaša koji su treći set završili u svoj koristi za manje od 20 minuta, dozvolivši ljutim rivalima samo devet poena (25:9).

Utakmica je ušla u četvrti set, ali trener gostujuće ekipe Smajl Slijepčević nije mogao posložit svoje odbojkaše i odgovoriti na odličnu igru OK 7 Lukavac koji je utakmicu završio pobjedom u četvrtom setu rezultatom 25:11 za konačnih 3-1 u setovima.

OK 7 Lukavac - OK Sloboda Tuzla - Foto: A. Žabić
OK 7 Lukavac – OK Sloboda Tuzla – Foto: A. Žabić

Utakmica je najavljena kao derbi i teško je ući u ovakvu utakmicu hladne glave jer to su komšije iz Tuzle pa ima određenog naboja, ima emocija i teško je čitavu utakmicu odigrati mirno, ali sreća da smo izgubili samo jedan set. Nakon drugog seta malo sam okrenuo postavu, promijenio nekim igračima mjesto. Nakon toga imali smo dobar servis, odlijepili smo se rezultatski na početku seta i mnogo je lakše igrati kada je protivnik pod pritiskom čime smo dobili psihičku prednost tako da samo treći i četvrti set relativno lagano priveli kraju. – rekao je trener OK 7 Lukavac Alen Džambić.

Pobjedom protiv ljutih rivala i prvih pratioca na tabeli OK Lukavac opravdao je lidersku poziciju te je ovom pobjedom sakupio 44 boda i odmakao se od Slobode za četiri, a od ekipe Ilijaša tri boda čime je Premijer liga znatno bliža.

Još uvijek mi nismo ništa uradili i sve ekipe su teški protivnici. Sljedeće kolo gostujemo u Brezi koju smo ovdje dobili 3-0, ali ništa ne treba prepustiti slučaju. Imamo, jednu jako tešku utakmicu, a to je Ilijaš u Lukavcu. Sve ostale utakmice bi trebali dobiti bez problema, ali ne treba se opuštati. – istakao je trener Džambić.

Inače, svi ljubitelji odbojke koji su propustili utakmicu u nedjelju, mogu pogledati snimak utakmice u programu TV Lukavac u ponedjeljak u 20 sati.

 OK 7 Lukavac: A. Osmanović , K. Osmanović, Salihović, Čorbić, Sakić, Salkić, Hadžić, Bećirović, Imamović, Brigić, Šiljegović, Gopo – trener Alen Džambić

OK Sloboda Tuzla: Dervišević, Avdagić, Karamović, Kovačević, Kadrić, Salihović, Kovačević, Krivić, Jusić, Husejnović, Brigić – trener Smajl Slijepčević.

Komentari