ŽOK Gračanica Fortex - ŽOK Smeč Lukavac

Jedan od susreta koji je u fokusu u nastupajućem vikendu, odbojkaške Superlige Federacije Bosne i Hercegovine za žene, u okviru 5. kola je gradski derbi ŽOK “Lukavac” – ŽOK “Smeč”. I pored toga što obje ekipe sa porazima iz prošlog kola dočekuju ovaj susret, važnost sudara i veliki rivalitet koliko igračica, toliko još i više Uprava oba kluba, u derbi je unio taj dodatni naboj nakon kojeg će se znati ko će biti broj jedan u gradu.

Formalni domaćin utakmice ŽOK Lukavac u proteklom kolu je zabilježio poraz od 3:0 na gostovanju u Vitezu. Na tabeli se nalaze na 6. poziciji sa tek jednom ostvarenom pobjedom u dosadašnja četiri odigrana superligaška kola. Ipak, odbojkašice Lukavca su svjesne da naredni susret nije tek utakmica za bodove, koji su ekipi prijeko potrebni posebno jer su domaćini, ukoliko više znamo da tradicija odbojke i najveći sportski uspjesi Lukavca kao najuspješnijeg sportskog kolektiva u istoriji opštine, upravo njih postavljaju na poziciju prvog odbojkaškog kluba.

ŽOK Smeč je također, u negativnom rezultatskom ritmu. Posljednji susret u prvenstvu završile su porazom na domaćem terenu od Gračanice Fortex sa 3:1, nakon čega je smijenjen trener Žilić. Na njegovo mjesto je doveden Hamid Subašić, koji je dobio i pomoćnika u Saidu Hasanbegoviću. Da imaju “minu” već u trenerskom debiju na klupi Smeča sigurno je svestan i trenerski dvojac na klupi Smeča, kao i oni koji su radili na njihovom dovođenju, smatrajući da mogu u najbitnijoj utakmici sezone donijeti očekivani rezultat.db

Gradski odbojkaški derbi ŽOK Lukavac – ŽOK Smeč na programu je u subotu od 17:00 u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

Komentari