Sedmo kolo odbojkaške Superlige za žene – grupa Sjever donosi nam nekoliko zanimljivih susreta. Najinteresantniji za nas svakako je ŽOK “Lukavac” koji na domaćem terenu dočekuje ŽOK “Bihać”, dok odbojkašice Smeča gostuju u Vitezu.

Odbojkašice Lukavca su u negativnoj seriji, niz poraza koji traje od trećeg kola i utakmice sa ekipom Maglaja kod kuće i koji je rezultirao za sada jedinom pobjedom,  nastavljen je naredna tri kola sve do gostovanja najlošije rangiranoj ekipi Žepča od koje su Lukavčanke poražene rezultatom 3:1. Nakon ovoga poraza je trenerica Mediha Buljubašić podnijela ostavku, smatrajući da je određeni broj igračica svjesno bojkotovao utakmicu u Žepču, te da su sa razdorom u ekipi još više produbile krizu u kojoj se ŽOK “Lukavac” nalazi. Nakon sjednice UO ŽOK “Lukavac” održane u četvrtak donijete su smjernice u daljem radu, te nam preostaje da nakon ove utakmice vidimo da li je izazvan pozitivan pomak. Činjenica koja ne ide u prilog odbojkašicama Lukavca jeste da u goste dolazi trenutno prvoplasirana ekipa Bihaća, koja je u dosadašnjih šest kola izgubila ukupno tri seta. Podsjetimo, Bišćanke su protekle sezone nastupale u Premijer ligi BiH, te su u sezonu ušle sa ambicijom ekspresnog povratka u društvo najboljih odbojkaških klubova u zemlji.

Utakmica ŽOK “Lukavac”-ŽOK “Bihać” igra se u subotu (26.11.2016) sa početkom u 15:00 sati u SD u Lukavcu.

ŽOK “Smeč” u ovome kolu očekuje utakmica u Vitezu, protiv domaćina koji je “Smečericama” jedan od najozbiljnijih pratilaca u borbi za play-off. Smeč je, nakon očekivane pobjede nad Maglajem u prošlom kolu od 3:0, zauzeo treću poziciju na tabeli sa osvojenih 12 bodova, te su uz Bihać i Gračanicu jedine ekipe sa većim omjerom pobjeda nego poraza. Ipak, da za naše odbojkašice u Vitezu neće biti lagana utakmica svakako je i potvrda dobrih igara Viteza i ostvarenih pobjeda na domaćem terenu. Vitez je trenutno na petoj poziciji na tabeli sa identičnim brojem pobjeda i poraza – 3:3. U proteklom kolu su ostvarile pobjedu na gostujućem terenu u Kalesiji i to nakon potpunog preokreta rezultatom 3:2, kada su se uspjele vratiti u utakmicu nakon što su poražene u prva dva seta. db

Parovi sedmog kola Superlige za žene:

ŽOK ‘GRAČANICA FORTEX’ – ŽOK ‘BOSNA’ KALESIJA

ŽOK ‘LUKAVAC’ – UOK ‘BIHAĆ’

OK ‘MAGLAJ’  – ŽOK ‘ŽEPČE’

OK ‘VITEZ’ –  ŽOK ‘SMEČ’ LUKAVAC

Komentari