Protekle nedjelje je u prepunoj dvorani MSŠ Kalesija odigrana je utakmica  8. kola Superlige FBiH u odbojci za žene, u kojoj je OK „Bosna“ Kalesija dočekala ekipu ŽOK „Smeč“  iz Lukavca.

Početak utakmice je kasnio cijelih 45 minuta, a uslovi za odigravanje su zbog lošeg osvjetljenja u dvorani, bili na granici regularnosti.

Odbojkašice iz Lukavca su cijelim tokom prvog seta imale rezultatsku prednost, koja je sredinom seta iznosila 14:9, ali su se domaće igračice uspjele približiti na samo poen zaostatka, da bi konačan rezultat prvog seta bio 26:24 u korist gošći.

U drugom setu su domaće igračice zaigrale angažovanije, igralo se poen za poen ali su odbojkašice ŽOK “Smeč” set privele kraju rezulatatom 25:23.

U trećem setu je došlo do pada koncentracije gostujućih odbojkašica, što su Kalesijske odbojkašice iskoristile i uspjele se rezultatski “odlijepiti”. U trenucima kad su gostujuće igračice bile u prilici da “prelome” rezultat, došlo je kvara na rasvjeti u dvorani, što je dovelo do desetominutnog prekida utakmice. Nakon konsultacija sa službenim licima utakmica je nastavljena, u uslovima koji su daleko od uslova definisanih Propozicijama takmičenja, u situaciji da je jedan dio terena bio polovično osvijetljen. Uz veliku podršku svojih navijača domaće igračice su osvojile treći set rezultatom 25:23.

Nakon početnog vodsta domaće ekipe u četvrtom setu, odbojkašice ŽOK “Smeč” su izjednačile i prešle u vodstvo. Gostujuće igračice su imale prednost od 24:21, ali su odbojkašice ŽOK “Bosna” prije svega dobrim servisom izjednačile rezultat.

Kod rezultata 25:25, nakon što je prvi sudija Lolić Admir dosudio “mrtvu loptu”, pogođen je bocom od strane domaćih navijača, te je ponovo došlo do prekida. Tek nakon intervencije pripadnika policije, pražnjenja jednog dijela tribine, utakmica je nastavljena, a Kalesijke su iskoristile pritisak i ovaj set osvojile rezultatom 27:25.

Bez obzira na bolje „otvaranje“ petog seta od strane domaće ekipe, odbojkašice ŽOK „Smeč“ se  pod velikim pritiskom domaće publike, nisu predale, pokazale su kvalitet i koncentraciju, u ključnim trenucima, za konačnih 15:13 i novu prvenstvenu pobjedu.

Konačan rezultat  ŽOK “Bosna” – ŽOK “Smeč”  2:3 (24:26, 23:25, 25:23, 27:25 i 13:15)

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile: Jasminka Valjevac-kapiten ekipe, Renata Kešina, Melika Dautović, Ines Imamović, Almina Turkić, Amra Džambić, Antonela Crvenković, Džana Karić, Ena Likić i Dženeta Numanović, trener ekipe Hamid Subašić, pomoćni trener Said Hasanbegović

Za ekipu ŽOk “Bosna “ su nastupile: Arnela Spahić, Dženana Muminović, Armina Avdić, Selina Mehmedović, Emina Subašić, Asja Osmanović, Senada Husić, Envera Herić, Amra Kambić, Lejla Bureković, Almira Omić  i Erna Sinanović, trener ekipe Rašid Tubić.

Komentari