Odbojkašice ŽOK “Lukavac” nisu uspjele napraviti potpuno izneneđenje kola, te su u utakmici 7. kola Superlige za žene poražene na domaćem terenu od prvoplasirane ekipe UOK “Bihać” sa 1:3 (26:24, 10:25, 11:25,15:25).

Prvi set koji je donio i jedinu neizvjesnost domaće su riješile u svoju korist sa 26:24. Nakon osvojenog prvog poena za Lukavac, gošće iz Bihaća pokazuju zašto su uoči sezone proglašene za prvog favorita prvenstva, te serijom od deset uzastopnih poena prave razliku nakon koje se činilo da Lukavac u ovome susretu nema nikakvu šansu. Ipak, domaće igračice nakon početnog pritiska  uspostavljaju bolju igru u polju te postepeno smanjuju ogromnu prednost Bišćanki. Nakon time-outa koji je pozvao trener gostiju Fetić kod rezultata 20:17, igračice Lukavca koriste neočekivan pad u igri Bišćanki te sa 26:24 osvajaju prvi set u svoju korist.

Drugi set gošće su otvorile sigurnom igrom, dok Lukavac sa druge strane nije iskoristio psihološku prednost nakon prvog seta. Podatak da je gošćama trebalo osamnaest minuta za izjednačenje na 1:1 po setovima i da su domaćim dozvolile da osvoje tek 1o poena govori o nadmoći ekipe iz Bihać, u ovome setu.

Treći set koji je otišao u korist Bihaća, rezultatom 25:11, nije ponudio nikakvu dinamiku. Domaće odbojkašice su napravile veliki broj servis grešaka koje su gošće odličnom i sigurnom igrom sa druge strane mreže, obilato koristile.

Četvrti set, koji je i odlučio pobjednika, pokazao je svu snagu gošći. Lukavac je i pored toga što su gošće napravile početno vodstvo, ubrzo uspostavio igru u polju, ali blok Bišćanki je bio ne probojan za Mujčinovićevu, Zaimovićevu i Hasanovićevu. Uz gotovo pa savršen blok gošći, Lukavac nije imao rješenja za napade iz drugog polja Bišćanki, prvenstveno Turnićeve, te su i pored nade domaćih za preokret, nakon što su uspjele u jednom trenutku “skinuti” veliku prednost, ovaj susret ipak odlučen u ovome setu rezultatom 25:15 za pobjedu Bihaća od 3:1.

Lukavac nakon ovoga poraza ostaje na jednoj pobjedi u sezoni. U narednom kolu ponovo će igrati na domaćem terenu ovoga puta protiv ekipe Gračanice – Fortex.

ŽOK “Lukavac”: Kunosić, Čorhodžić, Mujić, Moranjačkić, Akeljić, Mujačić, Mujčinović, Malović, Zaimović, Šarić, Hasanović. Trener Buljubašić

UOK “Bihać” : Fišek, Kozlica, Saračević, Ibrahimagić, Muminović, Alibegović, Jusić, Dizdarević, Pečenković, Turnić, Gluhalić. Trener Fetić.db

Komentari