ŽOK Lukavac danas je u Sportskoj dvorani Lukavac  u okviru 11. kola Super lige FBiH ugostio odbojkašice iz Viteza koje su u Lukavac došle raspoložene i ubjedljivim rezultatom porazile domaću ekipu.

Odbojkašice Lukavca sa nekoliko novih imena u ekipi, sezonu su nastavile tamo gdje su stale, porazom, a ovaj put na domaćem terenu od gošći iz Viteza koje su tokom cijele utakmice igrale dobro.

U prvom setu malobrojni gledaoci lukavačke dovrane mogli su gledati odbojku na obje strane terena čime je stvorena rezultatska neizvjesnost, ali više koncentracije pokazala je ekipa ŽOK Vitez koja prvi set završava rezultatom 19-25 u svoju korist.

U nastavku susreta, izabranice Natmira Buljubašića ne uspijevaju pronaći odgovor na dobru igru gošći koje su pokazale potpunu dominaciju i u konačnici završile drugi set u svoju korist, dozvoliviši domaćoj ekipi samo 12 poena.

Treći set nije ponudio neizvjesnost i nadu da će se domaće odbojkašice vratit u susret i osvojiti bod te je ŽOK Vitez završio utakmicu pobjedom u trećem setu rezultatom 13-25 i iz Lukavca odnio puni plijen.

ŽOK Lukavac nije dobro otvorio nastavak sezone te ostaje da vidimo da li je ovaj poraz još jedan korak na putu selidbe u niži rang ili će se Lukavčanke probuditi i spasiti sezonu. Prema dosadašnjim igrama i rezultatima možemo zaključiti da trenera Buljubašića očekuje mnogo posla i teška borba za svaki bod u cilju očuvanja statusa u Superligi FBiH.

ŽOK Lukavac: Salihović, Kunosić, Čorhodžić, Mujić, Moranjačkić, Akeljić, Mujačić, Mujčinović, Malović, Hrvatović, Šarić, Hasanović – trener Natmir Buljubašić

OK Vitez: Križanac E., Čuturić, Bonić, Strukar, Vinac, Husić, Mušanović, Petrović, Križanac A. – trener Zdravko Križanac.

Komentari