Odbojkašice Lukavca poražene su u okviru 8. kola Superlige FBiH za žene grupa – Sjever na domaćem terenu od  ekipe Gračanice – Fortex rezultatom 0:3 (14:25, 9:25,18:25).

Ekipa Lukavca je u ovoj utakmici bila uskraćena igre prvog tehničara Inele Zaimović, čije mjesto je zauzela, kapiten tima, Maja Mujčinović. I pored nedostatka jedne od najboljih igračica u ovoj, loše započeto, sezoni za Lukavac na samom početku susreta domaće pružaju dobar otpor gošćama iz Gračanice. Gošće, međutim, ubrzo prave prednost od sedam poena koju sigurnom igrom u napadu, prvenstveno preko raspoloženih  Jukanove i Imširovićeve uspješno održavaju. Lukavac sa druge strane ima problem u bloku uzrokovan premještanjem Mujčinovićeve na poziciju dizača, te gošće nakon svega dvadeset minuta igre prvi set osvajaju u svoju korist rezultatom 25:14.

Drugi set Gračanica otvara sa šest poena servisom  Mikićeve, nakon čega trener Buljubašić poziva predah za svoje igračice, koje  očito pod utiskom loše igre iz prvog seta na identičan način započinju i  drugi. Ogromnu prednost Gračanice na rezultatu 8:2, obilježenu prije svega  lošim prijemom servisa za domaće prekida Mujićeva.  Gošće ipak nastavljaju sa odličnom igrom, predvođene Jukanovom koja iz drugog polja nastavlja sa odličnim napadima za nastavak serije na  14:3, nakon čega ubrzo povećavaju prednost svoga tima. Posljednjih pet poena  za gošće trener Moćić dao je priliku igračicama sa klupe koje su u svoju korist riješile ovaj set sa rezultatom 25:9.

Treći set je pokazao da Lukavčanke ipak neće predati utakmicu bez borbe.  Sa boljim prijemom servisa, koji je u prva dva seta bio ključni element lošeg rezultata, popravila se i igra u polju, ali je i pored ulaska u zanimnjivu završnicu od par poena za Gračanke, koju su malobrojnoj publici u Lukavcu pokazale igračice oba tima, ovaj set pripao gošćama rezultatom 18:25.

Lukavac je sa novim porazom dodatno zakomplikovao situaciju, te će sa novopostavljenim  trenerom Natmirom Buljubašićem u nastavku prvenstva voditi veliku borbu za opstanak u Superligi FBiH.db

ŽOK „ Lukavac“: Salihović, Kunosić, Čorhodžić, Mujić, Moranjačkić, Akeljić, Mujačić, Mujčinović, Malović. Trener – Buljubašić.

ŽOK „Gračanica – Fortex“: Jukan Mulasmajić, Hadžić, Mešić, Letić, Merzić, Mikić. Mulaibrahimović, Kovačević, Džafić, Imširović, Hasanbašić. Trener-Mocić.

 

Komentari