U ponedjeljak 27.11.2017 se pčekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, slaba kiša, koja će tokom dana oslabiti. U Krajini, Posavini i na zapadu Bosne razvedravanje.

U centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 stupnjeva. U večernjim satima, postupan pad temperatura zraka.

U utorak će jutro biti prohladno sa mrazom i maglom po kotlinama. U ostatku dana pretežno sunčano uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -5 do -1, na planinama do -10, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 stupnjeva.

U srijedu jutro prohladno sa mrazom i maglom po kotlinama. Prije podne malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom poslije podneva, postupno naoblačenje sa kišom u sjeverozapadnim područjima. U večernjim satima, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na planinama do -10, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 10 stupnjeva.

 

Komentari