Humanitarna organizacija “Nova Nada” donirali su ruksake učenicima koji polaze u škole locirane daleko od urbanih centara, te razrede koji broje tek po dva-tri učenika.

Humanitarna organizacija “Nova Nada” iz Norveške u saradnji sa Udruženjem građana “Rodni Kraj” Tuzla , obradovali su učenike prvih razreda  u Dobošnici, Voljavici i Tuzli.

Donacijom je obuhvaćeno 40 učenika iz osnovnih škola “Dobošnica” Lukavac,  “Voljavica” Bratunac, “Pazar” i “Kreka” iz Tuzle. Donacija je namijenjena prvačićima, koji polaze u škole locirane daleko od urbanih centara, te razrede koji broje tek po dva-tri učenika.

Ovakve donacije predstavljaju značajan poticaj u radu i učenju, te u značajnoj mjeri učenicima daju kvalitetniji ambijent i uvjete za učenje i zdravo odrastanje. Početak nove školske godine za sve roditelje, osim velikog uzbuđenja, predstavlja značajnu stavku u kućnom budžetu, a djeci susret sa nečim potpuno novim.

Humanitarna organizacija “Nova Nada” iz Norveške postoji vec 10 godina i jedan je od najstarijih udružena u Norveškoj koja svojim akcijama i humanitarnim radom svakodnevno kroz razne projekte pomaže djeci u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju.

Komentari