subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u sjevernim dijelovima. U jutarnjim satima slaba kiša se očekuje u centralnim i sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, razvojem oblačnosti samo ponegdje sa mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

 

U Hercegovini većinom umjereno oblačno, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

nedjelju u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stupnja.

Meteorolozi za ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prognoziraju malo do umjereno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stupnja.

Blagi porast temperatura zraka izgledan je od 10. augusta sa najnižim jutarnjim u Bosni od 15 do 19 stepeni, a u Hercegovini od 19 do 24 °C i najvišim dnevnim temperaturama zraka u Bosni do 34, u Hercegovini do 37 °C.

Komentari