Dok njegova ekipa pljačka banke, Baby sjedi za volanom svog nabrijanog automobila, strpljivo čekajući kolege prije nego što se svi zajedno bace u bijeg, ispunjavajući “slobodno” vrijeme slušanjem razne muzike preko svojih slušalica. Ovog ljeta u kina nam stiže vrhunski akcioni triler “Vozač”, a mi vam ovim putem donosimo prvu kino najavu filma.
Baby je mladi i talentirani vozač automobila koji služe za bijeg nakon pljačke. Međutim, kada upozna djevojku svojih snova, Baby u novom poznanstvu vidi priliku za bijeg od kriminala. Ipak, nakon što ga mafijaš prisili da radi za njega, Baby se mora suočiti sa stvarnošću – pljačkom unaprijed osuđenom na propast koja će zaprijetiti njegovom životu, ljubavi i slobodi.
Film “Vozač” režirao je Edgar Wright koji nam se do sada predstavio zabavnim filmovima kao što su “Shaun of the Dead” i “Hot Fuzz”, a potpisao je i scenario Marvelovog “Ant-Mana”. U svom novom adrenalinskom akcionom trileru okupio je zaista impresivnu ekipu predvođenu oskarovcima Kevinom Spaceyjem i Jamiejem Foxxom, dobitnikom nagrada Zlatni globus i Emmy Jonom Hammom te mladim filmskim zvijezdama Anselom Elgortom i Lily James.

Komentari