2. projekat Servisno učenje
2. projekat Servisno učenje

Prigodnom svečanošću u osnovnoj školi “Lukavac Grad” obilježena je završnica projekta servisnog učenja.

U okviru projekta koji je trajao oko dva mjeseca, realizovano je nekoliko uspješnih radionica, te razni drugi sadržaji, a u saradnji sa štićenicima dječijeg “Sela Mira”, Turija.

Cilj ovakvih projekata jeste učenje kroz društveni angažman, a ove godine fokus je bio na poticanju čitanja i razvijanja čitalačkih navika kod djece pod nazivom “Čitaj, promijeni svijet”.

-Bilo je ovo jako dobro iskustvo u ovoj školskoj godini i imali smo zaista veliku podršku u realizaciji projekta, te smo razvili bolju saradnju sa nastavnicima, uposlenicima škole kao i lokalnom zajednicom. U projektu je učestvovalo oko 20 učenika naše škole i 30 štićenika i štićenica “Sela Mira”, Turija. Cilj projekta bio je da kroz razne metode poboljšamo svakodnevno učenje i pamćenje gradiva, kazao je učenik 9. razreda osnovne škole “Lukavac Grad”, Eldar Tokić.

Ovo je drugi po redu uspješno realiziran projekat servisnog učenja, a ovogodišnji partner bila je JU “Javna biblioteka Lukavac”, te Radio-televizija Lukavac. Na samom kraju današnje svečanosti, direktorica Alma Avdić dodijelila je zahvalnice onima koji su svojim doprinosom pomogli u realizaciji projekta škole.

Komentari