Sisecam Soda Lukavac: Foto: Edina Mujkić

Oko 300 bivših radnika “Fabrike Sode Lukavac” i “Sisecam sode Lukavac doo” prisustvovalo zajedničkom druženju u okviru “Dana penzionera”, koji se unazad dvije godine održava u krugu fabrike.

“Imali smo namjeru da okupimo one koji su iz naše fabrike otišli u penziju, te da upriličimo jedan dan kada oni mogu da se vrate, obiđu fabriku i da vide šta se to promijenilo otkako su u penziji. Nas je prošle godine iznenadio veliki broj prijavljenih, a i ove godine smo pozitivno iznenađeni jer ih je znatno više. Naš cilj jeste da pokažemo, kao društveno odgovorna kompanija, da brinemo za naše penzionere i ovime šaljemo poruku da smo fabrika koja mari.”-kazao je Senad Kasumović, rukovodilac Službe za opće poslove.

“Sisecam Soda Lukavac” ujedno obilježava i desetu godišnjicu postojanja u našem gradu, a prema riječima Vejsila Huremovića, izvršnog direktora za ljudske resurse, do sada je u fabriku uloženo preko 130 miliona eura.

“Naša dnevna proizvodnja je na nivou od oko 1.650 tona, a to sve ostvaruje 520 zaposlenih i oko 300 radnika trećih lica. Ove godine smo po ukupnim prihodima na 36. mjestu među stotinu najvećih firmi u BiH,  peti po izvozu i sedmi po dobiti”, dodao je Huremović.

Među brojnim gostima sreli smo i Muliju Hasičević koja je u ovoj fabrici provela svoj radni vijek.  Posebno je raduje činjenica da oko sebe vidi veliki broj nekadašnjih kolega i prijatelja.

“Ja sam 35 godina radila u ovoj fabrici i moram priznati da danas sve izgleda mnogo ljepše, uređenije, novije. Prvi put sam tu da proslavim sa svojim kolegama Dan penzionera i mnogo se radujem.”

U okviru druženja organizovan je zajednički ručak, obilazak fabrike, te  izložba slika penzionera Ome Karića uz nekoliko djela lukavačkog slikara Ismeta Hodžića. Gostima su uručeni i skromni pokloni.

Sisecam soda Lukavac doo drugu godinu za redom organizuje “Dan penzionera” bivše Fabrike Soda Lukavac i Sisecam sode.

Za goste je upriličen ručak i obilazak fabrike, te su uručeni skromni pokloni, a organizovana je i izložba penzionera.

 

Komentari