U velikoj sali Centra za kulturu Lukavac u srijedu je održana Centralna manifestacija obilježavanja 18. septembra, Dana Općine Lukavac.

Istog dana, u kabinetu Općinskog načelnika upriličen je svečani prijem, svečano je otvoren plato Centra za kulturu Lukavac uz prigodan program u organizaciji Fabrike cementa Lukavac, položeno je cvijeće na Spomen kosturnicu „Macan Marija“ i Centralno spomen obilježje, organizovan je počasni defile, a nakon toga je održana Svečana akademija uz bogat kulturno-zabavni program i obraćanje Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića i predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti TK.

U okviru Svečane akademije dodijeljene su zahvalnice za Samostalnu četu Lukavac, Centar za ranu intervenciju „Mali svijet“, Branislava Lukića Luku, Klub borilačkih sportova „ORKKA“ Lukavac, porodicu Džemile i Smajila Bikovića iz Lukavca i prijateljsku Općinu Barleben.

Obilježavanje Dana Općine Lukavac zaključit će se koncertom „Musicae Bosnae“ (izvođači programa: mr. Šejla Glinac – violina i mr. Elvis Sivčević – gitara) koji će se održati 19.09.2019. godine (četvrtak) na platou Centra za kulturu Lukavac sa početkom u 20:00h (ili u velikoj sali Centra za kulturu u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova).

Komentari